Úgy tűnik, hogy a JavaScript le van tiltva, vagy nem támogatja a böngésző. Sajnáljuk, de az oldal néhány funkciójának működéséhez, többek között a rendeléshez engedélyeznie kell a JavaScript futtatását böngészőjében. Köszönjük!

Fagyöngy A szeretet könyve

Fagyöngy - Nyirő József, Makkai Sándor, Tamási Áron, Mécs László, Tormay Cécile, Márai Sándor, Móra Ferenc, Hunyadi Csaba Zsolt (szerk.) - Régikönyvek
Fagyöngy - Régikönyvek Fagyöngy - Régikönyvek Fagyöngy - Régikönyvek
(1 vélemény)

A fagyöngy a karácsony jelképe, a szeretet szimbolikus növénye, mely alatt a családtagok, elfelejtkezve egy hosszú, küzdelmes esztendő gondjairól, megenyhülve az ünnep meghitt hangulatában, megcsókolják egymást. Csodálatos, mély értelmű szertartás ez, azt hirdeti, hogy a szeretet él és virul akkor is, amikor semmi egyebünk nem maradt már, és hirdeti azt is, hogy a szeretet áldozatot követel, lemondást; virág, melyet önnön vérével táplál a szív, mint tölgy a fagyöngyöt. Fagyöngy legyen ünneped éke, Olvasó, fogadd e kis könyvben a magyar írók ajándékát, hogy szívedben is kihajtson a szeretet, mint téli erdők fáin a fagyöngy! // A lapélek aranyozottak!

Kiadó:
Lazi Könyvkiadó
Kiadás éve:
2006
Kiadás helye:
Szeged
Nyomda:
Kossuth Nyomda Rt.
ISBN:
9639690074
Kötés típusa:
fűzött kemény papír
Terjedelem:
122 oldal
Nyelv:
magyar
Méret:
Szélesség: 10.00cm, Magasság: 17.00cm
Súly:
0.10kg
Kategória:
Fagyöngy 7

NYIRÖ JÓZSEF:
Gergő legyen a te neved! 9

MAKKAI SÁNDOR:
A nagyobb igazság 23.

TAMÁS! ÁRON: Virágveszedelem 33

KOMÁROMI JÁNOS:
Harangszó Volhiniában 51

MÉCS LÁSZLÓ: Véletlenül 67

JUST BÉLA: Nyári emlék 71

RóNAY GYÖRGY: Eljegyzés 1918-ban . . . 79


TORMAY CÉCILE: Ő volt 91
KOSZTOLÁNYI DEZSŐ: Szeretet 101
MÁRAI SÁNDOR: Ólomöntés 105
MÓRA FERENC: Szánkóút 113

Nyirő József

1889 - 1953
Nyirő József (Székelyzsombor, 1889. július 28. – Madrid, 1953. október 16.) erdélyi magyar író, kilépett katolikus pap, politikus, újságíró. Újságíróként és országgyűlési képviselőként németbarát volt, és többször elismerően szólt a Harmadik Birodalomról, illetve antiszemita kijelentéseket tett. 1944–45-ben a nyilaspuccs után a nyilas csonkaparlament (Törvényhozók Nemzeti Szövetsége) tagja volt, ő volt Sopronban a Szálasi-kormány utolsó sajtótermékének, az Eleven Újságnak a főszerkesztője, és a Nagynémet Birodalomba is követte a kormányt.

Nyirő József  további könyvei

50%
Hűségpont:
 
20%
Hűségpont:
 
Antikvár könyv
1 500 Ft 1 200 Ft
akár 40%
Hűségpont:
 

Az Ön ajánlója

Vélemények a könyvről

  • 2018. 10. 30. 15:41

    Gyönyörű kiállítású karácsonyi könyvecske aranyszínű betűkkel és lapszéllel. Kilenc novella és két vers került a kötetbe a Lazi Könyvkiadó válogatásában. Ezeknek a kis terjedelmű műveknek szinte mindegyike a szeretetről, illetve a karácsonyról szól. Bár az előszó nem említi, és a művek keletkezési évszámát a válogatás nem közli, meglehetősen egységesen a 20. század első felének alkotásairól van szó. Néhányukban megjelenik az 1. világháború pusztítása is.