Úgy tűnik, hogy a JavaScript le van tiltva, vagy nem támogatja a böngésző. Sajnáljuk, de az oldal néhány funkciójának működéséhez, többek között a rendeléshez engedélyeznie kell a JavaScript futtatását böngészőjében. Köszönjük!

Fagyöngy

Fagyöngy - Kosztolányi Dezső, Móra Ferenc, Márai Sándor, Rónay György, Tamási Áron, Makkai Sándor, Mécs László, Komáromi János, Just Béla, Tormay Cécile, Nyirő József - Régikönyvek
Fagyöngy - Régikönyvek Fagyöngy - Régikönyvek
(1 vélemény)

Nyirő József - Makkai Sándor - Tamási Áron - Komáromi János - Mécs László - Just Béla - Rónay György - Tormay Cecile - Kosztolányi Dezső - Márai Sándor - Móra Ferenc. Fagyöngy. Budapest, 1937. Révai Nyomda. 132 p. Ebből a könyvből kizárólag bibliofil kiadású sorszámmal ellátott példányok készültek. Halina kötés. / Részlet a könyvből: Fagyöngy a karácsony jelképe az angoloknál, a szeretet szimbolikus növénye, mely alatt a családtagok, elfelejtkezve egy hosszú, küzdelmes esztendő gondjairól, megenyhülve az ünnep meghitt hangulatában, megcsókolják egymást. Csodálatos, mélyértelmű szertartás ez; azt hirdeti talán, hogy a szeretet él és virul akkor is, mikor semmi egyebünk nem maradt már, mint a fagyöngy, mely egyetlen élő zöld a téli erdőn. És hirdeti talán azt is, hogy a szeretet áldozatot követel, lemondást sokszor önmagunkról; virág, melyet önnön vérével táplál a szív, mint tölgy a fagyöngyöt. Fagyöngy jelképe a művészetnek, ennek a legnagyobb szeretetnek, melyben a művész önmagát, lelke legjavát osztja, pazarolja széjjel. Amit a művész ad, gyönggyé vált könnye a léleknek, nem halott, mint a tengerek gyöngye, hanem élő, életében a fagyon, téli viharon, magán a halálon is győzedelmeskedő - fagyöngy.

Borító tervezők:
Nemes Gy.
Kiadás éve:
1937
Kiadás helye:
Budapest
Nyomda:
Révai Nyomda
Kötés típusa:
halina
Terjedelem:
132 oldal
Nyelv:
magyar
Méret:
Szélesség: 12.00cm, Magasság: 17.00cm
Kategória:
Fagyöngy 7
Nyírő József: Gergő legyen a te neved 9
Makkai Sándor: A nagyobb igazság 25
Tamási Áron: Virágveszedelem 35
Komáromi János: Harangszó Volhiniában 55
Mécs László: Véletlenül 71
Just Béla: Nyári emlék 75
Rónay György: Eljegyzés 1918-ban 85
Tormay Cecile: Ő volt 99
Kosztolányi Dezső: Szeretet 111
Márai Sándor: Ólomkötés 115
Móra Ferenc: Szánkóút 125

Kosztolányi Dezső

1885 - 1936
Nemeskosztolányi Kosztolányi Dezső, teljes nevén: Kosztolányi Dezső István Izabella (Szabadka, 1885. március 29. – Budapest, Krisztinaváros, 1936. november 3.) író, költő, műfordító, kritikus, esszéista, újságíró, a Nyugat első nemzedékének tagja. Csáth Géza unokatestvére.

Kosztolányi Dezső  további könyvei

20%
Hűségpont:
 
Antikvár könyv
2 000 Ft 1 600 Ft
20%
Hűségpont:
 
Kiadás éve: 1990
Antikvár könyv
800 Ft 640 Ft
40%
Hűségpont:
 

Az Ön ajánlója

Vélemények a könyvről

  • 2020. 03. 05. 11:58

    Nagyon jó könyv!