Úgy tűnik, hogy a JavaScript le van tiltva, vagy nem támogatja a böngésző. Sajnáljuk, de az oldal néhány funkciójának működéséhez, többek között a rendeléshez engedélyeznie kell a JavaScript futtatását böngészőjében. Köszönjük!

Falevél a viharban

Falevél a viharban - Lin Yutang - Régikönyvek
(0 vélemény)

Részlet a könyvből: "Poya kilépett a város északkeleti részén fekvő kerti kastélyukból és pipával a szájában, zsebredugott kézzel, kényelmes léptekkel indult el barátja, Lao Peng lakása felé, hogy vele vacsorázzék. Mivel a városnak ezen az elhagyatott részén alig állt ház, kietlen, veszélyes úton kellett végigmennie. Gyönyörű nap volt, napsütéses, friss alkonyat, mint Peipingben általában októberben; a városra ráboruló békés csendben semmi sem árulta el, hogy háború van. A nyári nap finom lisztté szárította a poros út felületét; a szürkületben is jól látszottak a palaszínű falak, a vörös téglatetők s a város mellett húzódó mezők őszi színpompája. A lámpák még nem égtek az utcákon. A kísérteties csendet a faágak reccsenése s a nyugalomra térő városnegyed halk, harmonikus szordinóhangjai törték meg. Poya meggyorsította lépteit. Embert alig látott a közelben. Csak néhány szegény földműves baktatott lehajtott fejjel a városfalak felé; kezükben olajos korsót cipeltek, vagy lótuszlevélbe csomagolt egyszerű vacsorájukat vitték. Egy utcasarkon fekete egyenruhába öltözött ismerős rendőr köszöntötte Poyát tisztelettudóan, amikor mellette elhaladt. A csend egyenesen ijesztő volt, békéről és nyugalomról beszélt, de ugyanakkor a halál némasága áradt belőle. Ám Poya nem törődött a csenddel és egyáltalán nem gondolt a halálra. Mindig szeretett így alkonyattájban a friss, esti levegőjű város szélén sétálni, amikor körülötte lassanként elhalt az élet legkisebb zaja is és csend ülte meg a tájat."

Fordítók:
Balogh Barna
Kiadó:
Révai
Kiadás éve:
1946
Kiadás helye:
Budapest
Nyomda:
Révai Irodalmi Intézet Nyomdája
Kötés típusa:
félvászon
Terjedelem:
435
Nyelv:
magyar
Méret:
Szélesség: 13.00cm, Magasság: 19.00cm
Kategória:

Lin Yutang

1895 - 1976
Lin Jü-tang (Lin Yutang, 林語堂, Fucsien, Kína, 1895. október 10. – Tajpej, Tajvan, 1976. március 26.) kínai író, akinek eredeti művei és az általa készített klasszikus kínai szövegfordítások nagyon népszerűek lettek Nyugaton. Bár keresztény családban született, és saját bevallása szerint (amint azt „A bölcs mosoly”-ban írja, egy ideig papnak készült. Végül szakított a kereszténységgel és visszatért a régi kínai filozófiákhoz. Később, elsősorban felesége hatására áttért. („From Pagan to Christian” című könyve erről szól).

Lin Yutang  további könyvei

akár 50%
Hűségpont:
 
20%
Hűségpont:
 
Antikvár könyv
1 100 Ft 880 Ft
akár 40%
Hűségpont:
 

Az Ön ajánlója

Még nincs vélemény a könyvről, legyen Ön az első aki véleményt ír róla...