Úgy tűnik, hogy a JavaScript le van tiltva, vagy nem támogatja a böngésző. Sajnáljuk, de az oldal néhány funkciójának működéséhez, többek között a rendeléshez engedélyeznie kell a JavaScript futtatását böngészőjében. Köszönjük!

Fecsegő csecsebecsék / Az apáca

Fecsegő csecsebecsék / Az apáca - Diderot, Denis - Régikönyvek
(0 vélemény)

A francia felvilágosodásban nincs "apolitikus", nincs "visszahúzódó" író, kis és nagy egyéniségek egyazon lánggal lobognak a kor nagy feladataiért. Magán- és közélet oly egy, mint soha máskor, a publicisztikus témáktól senki sem riad vissza, nem egy remekmű született belőlük. S ez adja hosszú századok múltán is romlatlan üdeségüket. Mert ők, a franciák, mint Marx megjegyezte róluk, élettel és gráciával töltötték meg az angol materializmust. A francia felvilágosodás a forradalom előtt az utolsó és legnagyobb szabású támadás a régi rend szellemiségének minden formája ellen, s e nagy kor egyik legnagyobb, legtevékenyebb, legfüggetlenebb szelleme Diderot. A Fecsegő csecsebecsék egészen korai műve, s születésekor reneszánszi szabadszájúsága botrányt kavart, pedig az akkori olvasó éppúgy láthatta, akárcsak a mai, hogy a történet inkriminált kerete - amely egyébként régi vándormotívum - fontos politikai, társadalomkritikai mondanivalóknak, a roppant sokoldalú érdeklődésű Diderot sokféle ismeretanyagának, sőt a megújuló filozófiának összefoglalására szolgál. Nem kisebb megbotránkozás és izgalom fogadta Diderot legismerteb művét, Az apácá-t se, amelynek hősnője egy korabeli női kolostor intimitásáról tudósítja az olvasót.

Sorozatcím:
Európa Klasszikus Regények
Fordítók:
Katona Tamás, Máthé Klára
Borító tervezők:
Sárkány Győző
Kiadó:
Európa Könyvkiadó
Kiadás éve:
1995
Kiadás helye:
Budapest
Nyomda:
Alföldi Nyomda Rt.
ISBN:
9630757591
Kötés típusa:
műbőr aranymintával
Terjedelem:
519 oldal
Nyelv:
magyar
Méret:
Szélesség: 12.50cm, Magasság: 18.50cm
Kategória:

Diderot, Denis

1713 - 1784
Denis Diderot (Langres, 1713. október 5. – Párizs, 1784. július 31.) francia filozófus és író volt. Deista gondolkodó, a francia Enciklopédia, az Encyclopédie főszerkesztője, szervezője, a francia és az egyetemes kultúra egyik legnagyobb hatású alakja, a világ további sorsára döntően ható szellemi mozgalom, a felvilágosodás egyik kiemelkedő gondolkodója.

Diderot, Denis  további könyvei

A drágalátos fecsegők - Diderot, Denis - Régikönyvek
30%
2 500 Ft 1 750 Ft (30%)
Antikvár könyv
L'encyclopédie Diderot et D'alembert - Diderot, Denis, Jean le Rond dAlembert - Régikönyvek
20%
20 000 Ft 16 000 Ft (20%)
Antikvár könyv
Levél a vakokról azokhoz akik látnak - Diderot, Denis - Régikönyvek
40%
800 Ft 480 Ft (40%)
Antikvár könyv
Házasság és hűség - Diderot, Denis - Régikönyvek
30%
1 000 Ft 700 Ft (30%)
Antikvár könyv

Az Ön véleménye

Még nincs vélemény a könyvről, legyen Ön az első aki véleményt ír róla...