Úgy tűnik, hogy a JavaScript le van tiltva, vagy nem támogatja a böngésző. Sajnáljuk, de az oldal néhány funkciójának működéséhez, többek között a rendeléshez engedélyeznie kell a JavaScript futtatását böngészőjében. Köszönjük!

Fegyverhordó Ndolo naplója

Fegyverhordó Ndolo naplója - Lengyel József - Régikönyvek
(1 vélemény)

„Stub ​egy fejmozdulattal megmutatta a két countot, akik a »Safariland« irodájában ácsorogtak. Az egyik egy hórihorgas, busa szemöldökű ember, a másik is jó nagy, de kövér. — Ezekkel megyünk — mondta. — Te ennél a hosszúnál leszel fegyverhordozó. All right? — All right. — Nos — folytatta Stub — ebben a szezonban megkeresed a kenyeredet, én meg a vajat a kenyeremre. Megtesszük, amit tehetünk. Persze a sáp javát a »Safariland« viszi el, és a gyarmat kormányzósága. De ez nem a mi dolgunk… Igen, Ndolo, mit is akarok mondani.Úgy teszel, mintha egy kukkot se tudnál angolul. — Ez kényelmetlen lesz a gazdámnak. — Evvel ne törődj! Neki így „érdekesebb”. Eredetibb. Már az is kár, hogy nadrágot viselsz. De ha még angolul is tudsz, akkor már igazán nem vagy „hamisítatlan”. — Elnevettem magam. — All right. — Neked is kényelmesebb — magyarázta Stub. — Ha valami nem tetszik nekik: hallgatsz. Nem érted meg, hogy mit akarnak, és kész. Mert nem mindig kell annak történnie, amit ők szeretnének. Csak akkor, ha én is mondom! — Igen. — De vigyázz rájuk! Bajuk ne essék! Szóval kígyó, sebesült vad satöbbi ne tegyen kárt bennük. Erről neked kell gondoskodni. Arról pedig, hogy az esőzések beálltáig el légy látva munkával, és persze én is, arról én gondoskodom… Így lettem a mai naptól fogva valami osztrák-magyar — mint Stub elmagyarázta — lordfélének a fegyverhordozója …"

Sorozatcím:
Rakéta Regénytár 3018.
Borító tervezők:
Pécsi Gábor
Kiadó:
Magvető Könyvkiadó
Kiadás éve:
1978
Kiadás helye:
Budapest
Nyomda:
Vas megyei nyomdaipari vállalat
ISBN:
9632706978
Kötés típusa:
ragasztott papír
Terjedelem:
131 oldal
Nyelv:
magyar
Méret:
Szélesség: 9.00cm, Magasság: 16.00cm
Súly:
0.10kg
Kategória:

Lengyel József

Lengyel József  további könyvei

20%
Hűségpont:
 
Antikvár könyv
1 500 Ft 1 200 Ft
30%
Hűségpont:
 
Antikvár könyv
700 Ft 490 Ft

Az Ön ajánlója

Vélemények a könyvről

  • 2019. 08. 19. 16:13

    A történet Nairobiban és Kenya ősi vadászterületein játszódik. Ndolo, a wakamba törzsből származó vadász Nairobiban él, és a Safariland munkatársaként keresi kenyerét, fehér főnöke, Stub meg a vajat a kenyerére. A Safariland iroda európai vadászokat kalauzol, és hozzásegíti őket a zsákmányhoz vagy éppen azt próbálja elérni, hogy ne lőjenek le túl korán mindent, amire vágynak, mert akkor Ndolónak mégsem lesz meg a kenyere, illetve Stubnak a vaj a kenyerére.
    A vadászat viszontagságait, két magyar vadász és a szolgálatukban álló afrikaiak kalandjait, gondjait Ndolo, a fegyverhordó 1928-29-ben írt naplójában beszéli el.