Úgy tűnik, hogy a JavaScript le van tiltva, vagy nem támogatja a böngésző. Sajnáljuk, de az oldal néhány funkciójának működéséhez, többek között a rendeléshez engedélyeznie kell a JavaScript futtatását böngészőjében. Köszönjük!

Fegyverkincsek, díszfegyverek

Fegyverkincsek, díszfegyverek - Temesváry Ferenc - Régikönyvek
Fegyverkincsek, díszfegyverek - Régikönyvek Fegyverkincsek, díszfegyverek - Régikönyvek
(1 vélemény)

A ​Magyar Nemzeti Múzeum fegyvergyűjteménye nem tartozik ugyan a világ nagy gyűjteményei közé, a szakemberek és a gyűjtők számára mégis számos érdekességet tartalmaz. Fejedelmi és főúri gyűjteményekből származó anyagának gazdagsága, a keleti és nyugati stíluselemek összeötvöződését magukon viselő alkotások sokasága, továbbá a nagy számban előforduló XIX. századi mesterremekek hívták föl rá már korábban is a hozzáértők és a fegyverek művészi értékét becsülő érdeklődők figyelmét. A szerző a sorozat keretei között nem törekedhetett teljességre. Röviden vázolja a gyűjtemény kialakulását, fejlődését s ehhez kapcsolódó nemzeti hagyományainkat. Érdekes dokumentumokat közöl a Hunyadiak, Zápolyák, Zrínyiek, Nádasdyak, Báthoriak, Rákócziak és Tiroli Ferdinánd, valamint más ismert történelmi személyiségek fegyvergyűjteményeiről, azok sorsáról. Bár a válogatás elsősorban a művészi fegyverek bemutatására törekedett, a tanulmány képet ad a fegyverművesség és ipar fejlődéséről is, különösen egyik leghíresebb központjáról, Erdélyről. A képek jegyzéke részletes leírást ad az egyes darabok anyagáról, megmunkálásuk technikájáról, díszítőmotívumaik jelentéséről és eredetükről. Így Temesváry Ferencnek, a gyűjtemény vezetőjének szakszerű munkája minden érdeklődő számára hozzáférhetővé teszi a kiállításokon is ritkán szereplő műremekek javát.

Sorozatcím:
A Magyar Nemzeti Múzeum Kincsei
Borító tervezők:
Kováts Imre
Kiadó:
Corvina Kiadó
Kiadás éve:
1982
Kiadás helye:
Budapest
Nyomda:
Kossuth Nyomda
ISBN:
9631312712
Kötés típusa:
egészvászon, kiadói borítóban
Terjedelem:
60 + XXII.+36 oldal képmelléklet
Nyelv:
magyar
Méret:
Szélesség: 19.50cm, Magasság: 26.00cm
Súly:
0.50kg
Kategória:

Temesváry Ferenc

Temesváry Ferenc  további könyvei

40%
Hűségpont:
 
20%
Hűségpont:
 
akár 40%
Hűségpont:
 
50%
Hűségpont:
 
Kiadás éve: 1970
Antikvár könyv
2 000 Ft 1 000 Ft

Az Ön ajánlója

Vélemények a könyvről

  • 2019. 11. 07. 3:30

    Tetszik a könyv,a múlt történelme visszaköszön a jelenbe,abban a korban használt fegyverek a mai ember számára valakinek furcsa,valakinek érdekes.