Úgy tűnik, hogy a JavaScript le van tiltva, vagy nem támogatja a böngésző. Sajnáljuk, de az oldal néhány funkciójának működéséhez, többek között a rendeléshez engedélyeznie kell a JavaScript futtatását böngészőjében. Köszönjük!

Fekete kolostor I-II. (egyben) Feljegyzések a francia internáltságból

Fekete kolostor I-II. (egyben) - Kuncz Aladár - Régikönyvek
Fekete kolostor I-II. (egyben) - Régikönyvek Fekete kolostor I-II. (egyben) - Régikönyvek
(0 vélemény)

Kuncz Aladár. Fekete kolostor I-II. (egyben). Feljegyzések a francia internáltságból. Budapest, 1942. Athenaeum kiadás. Athenaeum r.-t. könyvnyomdája. 284+256 p. Félvászon. Kilencedik kiadás. // Az írót a francia háború kitörése Franciaországban érte, s ellenséges állam honpolgáraként társaival együtt öt évig gyötrődött különböző francia internálótáborokban. Nagy regényekre emlékeztető ellenállhatatlan sodrású "feljegyzéseiben" rendkívüli egyszerűséggel és erővel idézi fel a nacionalista gyűlölködésnek kiszolgáltatott internáltak szenvedéseit, a rabok erőszakosan beszűkített elveszejtő és félelmetes infenóvá torzuló világát. Egyedüli iránytűje, mentsége és menedéke a megértő humanizmus az óvja meg őt minden durva elfogultságtól, általánosítástól, s ez teszi lehetővé hogy rabtartóinak egyik-másikában meglássa az embert, s hogy ne a francia népből, kultúrából ábránduljon ki, hanem a polgári demokráciának álcázott imperializmusból. Rabságának második felében egyre világosabban látja, hogy a háború céltalan vérontása kizárólag imperialista érdekeket szolgál, s bár emberileg érthető, szubjektív sértettsége miatt nem tud teljesen kivülálló józansággal, határozottan állást foglalni a háborús felek igazságának, igazságtalanságának kérdésében, magát a vérontást embertelennek, jogosulatlannak tartja.

Kiadó:
Athenaeum Kiadás
Kiadás éve:
1942
Kiadás helye:
Budapest
Kiadás:
9. kiadás
Nyomda:
Athenaeum r.-t. könyvnyomdája
Kötés típusa:
félvászon
Terjedelem:
284+256 oldal
Nyelv:
magyar
Méret:
Szélesség: 14.00cm, Magasság: 19.50cm
Kategória:

Kuncz Aladár

1885 - 1931
Kuncz Aladár (Arad, 1885. december 31. – Budapest, 1931. június 24.) budapesti és erdélyi magyar író, szerkesztő, kritikus, műfordító. A Fekete kolostor című regényével vonult be a két világháború közti klasszikus magyar és világirodalomba.

Kuncz Aladár  további könyvei

30%
Hűségpont:
 
Kiadás éve: 1960
Antikvár könyv
1 500 Ft 1 050 Ft
20%
Hűségpont:
 
Kiadás éve: 2018
Antikvár könyv
3 000 Ft 2 400 Ft
30%
Hűségpont:
 
Kiadás éve: 1986
Antikvár könyv
1 500 Ft 1 050 Ft
50%
Hűségpont:
 

Az Ön ajánlója

Még nincs vélemény a könyvről, legyen Ön az első aki véleményt ír róla...