Úgy tűnik, hogy a JavaScript le van tiltva, vagy nem támogatja a böngésző. Sajnáljuk, de az oldal néhány funkciójának működéséhez, többek között a rendeléshez engedélyeznie kell a JavaScript futtatását böngészőjében. Köszönjük!

Feketepiac és hamis pénz a harmadik birodalomban Alfred Naujocks igaz története

Feketepiac és hamis pénz a harmadik birodalomban - Launay, Jacques de, Charlier, Jean- Michel - Régikönyvek
Feketepiac és hamis pénz a harmadik birodalomban - Régikönyvek Feketepiac és hamis pénz a harmadik birodalomban - Régikönyvek
(1 vélemény)

Jacques ​de Launay egyik könyve, A fasizmus végnapjai Európában néhány évvel ezelőtt megjelent magyarul. Charlier nevét még nem ismeri a magyar olvasó. Mindkét szerző szívesen foglalkozik a század történelmének titkaival, különösen a német nemzetiszocializmus kevésbé ismert szereplőivel, egyéniségükkel, lelki indítékaikkal. A szerzőpáros a fasiszta biztonsági szolgálat egy tehetséges ügynökének, Alfred Naujocksnak személyiségét, tetteinek rugóit elemzi ebben a könyvében, az ő karriertörténetében vizsgálja a hitleri államgépezet egy metszetét. A főszereplőről, a visszataszító, bár nem buta kamaszból huszonkét éves korára tökéletes parancsteljesítő funkcionárius lesz, kalandvágyát a történelem nagy színpadán elégítheti ki: ő szervezi a világháborút kirobbantó gliwicei provokációt, az ő műve a bordélynak álcázott híres „Kitty-szalon” nevű besúgóközpont, ő állt többek között a Harmadik Birodalom feketepiacai mögött, benne volt a keze Hitlerék hírhedt fonthamisításában. Különös véget ért, nem a törvény, hanem a sors keze sújtotta le.

Fordítók:
Zsámboki Zoltán
Borító tervezők:
Oravecz István
Kiadó:
Európa Könyvkiadó
Kiadás éve:
1989
Kiadás helye:
Budapest
Nyomda:
Alföldi Nyomda
ISBN:
9630748266
Kötés típusa:
ragasztott papír
Terjedelem:
277 oldal
Nyelv:
magyar
Méret:
Szélesség: 11.00cm, Magasság: 18.00cm
Súly:
0.10kg
Kategória:
ELŐSZÓ (ORMOS MÁRIA) 5
1. SÖTÉT ÉVEK 21
2. A FEKETE FRONT RÁDIÓJA
ELHALLGAT 46
3. A TUHACSEVSZKIJ-ÜGY 78
4. HAMISÍTVÁNYOK ÉS KÜLÖNFÉLE
ROBBANÓANYAGOK 93
5. GLEI WITZ 112
6. EMBERRABLÁS VENLÓBAN 127
7. A KITTY SZALON 164
8. CÉLPONT: A BANK OF ENGLAND 182
9. A BRÜSSZELI KÜLÖNLEGES
MEGBÍZOTT 200
10. MENEKÜLÉS, BUJKÁLÁS 238
11. NAUJOCKS BÖRTÖNÉVEI 247
NÉVM UTAT() 265


Launay, Jacques de

Launay, Jacques de  további könyvei

Az Ön ajánlója

Vélemények a könyvről

  • 2020.03.12. 16:58

    Elképesztő izgalmas könyv, mintha csak egy jól megkonstruákt történetet olvasnék. Közben pedig a szerzők menet közben is nagy gondot fordítottak arra, hogy jelezzék: mi támasztja alá a leírtakat, illetve ha okirati bizonyítékok és/agy interjúk ellenére úgy tűnik, hogy ez a valóság, de mégis van valami, ami bizonytalanná teszi, akkor azt jelezzék az olvasónak.