Úgy tűnik, hogy a JavaScript le van tiltva, vagy nem támogatja a böngésző. Sajnáljuk, de az oldal néhány funkciójának működéséhez, többek között a rendeléshez engedélyeznie kell a JavaScript futtatását böngészőjében. Köszönjük!

Felelet gróf Széchenyi Istvánnak Kossuth Lajostól.

Felelet gróf Széchenyi Istvánnak Kossuth Lajostól. - Kossuth Lajos - Régikönyvek
Felelet gróf Széchenyi Istvánnak Kossuth Lajostól. - Régikönyvek Felelet gróf Széchenyi Istvánnak Kossuth Lajostól. - Régikönyvek
(0 vélemény)

Felelet gróf Széchenyi Istvánnak Kossuth Lajostól. Pest, 1841. Landerer és Heckenast (ny.) [4] + 244 p. Első kiadás. Ungvári Tamás könyvtárából. "Széchenyi talán legnagyobb vihart kiváltó műve volt az ugyanebben az évben megjelent Kelet népe, amelyben a szerzőt támadja. Erre válaszolt e munkájában Kossuth, aki mellett a kor számos neves politikusa megszólalt, köztük Wesselényi, Deák és Eötvös József, sőt még a Széchenyi feltétlen hívének számító Fáy András is bírálta miatta mentorát. Kettejük vitája egészen 1848-ig tartott." Szentkirályi: K-76.5. Kiadói kartonálásban.

Kiadó:
Landerer és Heckenast
Kiadás éve:
1841
Kiadás helye:
Pest
Nyomda:
Landerer és Heckenast
Kötés típusa:
karton
Terjedelem:
244
Nyelv:
magyar
Méret:
Szélesség: 13.50cm, Magasság: 20.50cm
Kategória:

Kossuth Lajos

1802 - 1894
Udvardi és kossuthfalvi Kossuth Lajos (Monok, 1802. szeptember 19. – Torino, 1894. március 20.) magyar államférfi, a Batthyány-kormány pénzügyminisztere, a Honvédelmi Bizottmány elnöke, Magyarország kormányzó-elnöke. A nemzeti függetlenségért, a rendi kiváltságok felszámolásáért s a polgári szabadságjogok biztosításáért vívott 19. századi küzdelem egyik legnagyobb alakja, a magyar szabadságharc szellemi vezére. Máig egyike azoknak, akik a magyar nép emlékezetében leginkább megtestesítik az 1848–1849-es forradalmat és szabadságharcot, Széchenyivel és Petőfivel együtt.

Kossuth Lajos  további könyvei

30%
Hűségpont:
 
Antikvár könyv
1 200 Ft 840 Ft
10%
Hűségpont:
 
Antikvár könyv
4 000 Ft 3 600 Ft

Az Ön ajánlója

Még nincs vélemény a könyvről, legyen Ön az első aki véleményt ír róla...