Úgy tűnik, hogy a JavaScript le van tiltva, vagy nem támogatja a böngésző. Sajnáljuk, de az oldal néhány funkciójának működéséhez, többek között a rendeléshez engedélyeznie kell a JavaScript futtatását böngészőjében. Köszönjük!

Feljegyzések a holtak házából

Feljegyzések a holtak házából - Dosztojevszkij, Fjodor Mihajlovics - Régikönyvek
(0 vélemény)

A múlt század negyvenes éveiben Dosztojevszkij tagja volt egy titkos forradalmi társaságnak. A szervezkedést leleplezték, több tagját - köztük az írót is - halálra ítélték, s már a kivégző osztag előtt álltak, amikor tudtukra adták, hogy halálbüntetésüket szibériai kényszermunkára változtatták. A katorga alászállás, pokoljárás. Az íróóriás testi mivoltát és művészi jövőjét egyaránt megsemmisülés fenyegeti. Ő azonban felemelkedik a mélységből, és megdöbbentő erejű, drámai sodrású műben tárja a világ elé véres verítékkel szerzett megfigyeléseinek eredményét. Az irodalomtörténészek mind a mai napig nem tudták eldönteni, hogy a Feljegyzések a holtak házából a regényalkotás avagy a naplóírás remekei közé tartozik-e. Abban azonban a vita minden résztvevője megegyezik, hogy a leírást, reflexiót, elbeszélésbetéteket, lírai vallomásokat és karcolatokat egyesítő mű ma is tevékenyen hat a modern világirodalomban, s a huszadik századi próza nem egy mester tekintette és tekinti példájának Dosztojevszkij szenvedélyes vádiratát az igazságszolgáltatásban alkalmazott kegyetlen módszerek ellen. E mű mindenen túl pszichológiai felfedezés is: páratlan jellemábrázoló erővel tárja fel a fogolytársak lelkivilágát, és következetes írói szenvedéllyel kutatja a bűnözők, társadalmi számkivetettek vétkeinek okát.

Sorozatcím:
A Világirodalom Remekei
Fordítók:
Wessely László
Borító tervezők:
Lóránt Lilla
Kiadó:
Európa Könyvkiadó
Kiadás éve:
1981
Kiadás helye:
Budapest
Kiadás:
Negyedik kiadás
Nyomda:
Alföldi Nyomda
ISBN:
9630719835
Kötés típusa:
egészvászon
Terjedelem:
312
Nyelv:
magyar
Méret:
Szélesség: 14.20cm, Magasság: 21.00cm
Súly:
0.20kg
Kategória:
Bevezetés 7
A holtak háza 12
Első benyomások 26
Első benyomások 43
Első benyomások 57
Az első hónap 73
Az első hónap 87
Új ismeretségek. Petrov 101
Elszánt emberek. Lucska 113
Iszaj Fomics. A fürdő. Baklusin elbeszélése 120
Krisztus születésének ünnepe 136
A színielőadás 152
Második rész
A kórház 173
Folytatás 187
Folytatás 201
Akulka férje - Elbeszélés 218
Nyár 229
Állatok a fegyházban 246
Közös akció 258
Társaim 276
A szökés 290
Szabadulásom a fegyházból 304
Dosztojevszkij a holtak házában (Bakcsi György) 309

Dosztojevszkij, Fjodor Mihajlovics

1821 - 1881
Fjodor Mihajlovics Dosztojevszkij (Фёдор Михайлович Достоевский,  kiejtése✩) (Moszkva, 1821. november 11. – Szentpétervár, 1881. február 9.) orosz író. A világirodalom és az orosz irodalom mindmáig legnevesebb képviselőinek egyike, a 19. századi orosz irodalom felemelkedésének kulcsfigurája, az ún. filozófiai-ideológiai regény vagy eszme-regény műfajának megalkotója, a lélektani regény mestere.

Dosztojevszkij, Fjodor Mihajlovics  további könyvei

10%
Hűségpont:
 
Antikvár könyv
1 500 Ft 1 350 Ft
Hűségpont:
 
Antikvár könyv
1 800 Ft

Az Ön ajánlója

Még nincs vélemény a könyvről, legyen Ön az első aki véleményt ír róla...