Úgy tűnik, hogy a JavaScript le van tiltva, vagy nem támogatja a böngésző. Sajnáljuk, de az oldal néhány funkciójának működéséhez, többek között a rendeléshez engedélyeznie kell a JavaScript futtatását böngészőjében. Köszönjük!

Feltámad a félhold I-II. Az ébredő iszlám nemzetei

Feltámad a félhold I-II. - Kertész Róbert - Régikönyvek
Feltámad a félhold I-II. - Régikönyvek Feltámad a félhold I-II. - Régikönyvek Feltámad a félhold I-II. - Régikönyvek Feltámad a félhold I-II. - Régikönyvek Feltámad a félhold I-II. - Régikönyvek Feltámad a félhold I-II. - Régikönyvek Feltámad a félhold I-II. - Régikönyvek Feltámad a félhold I-II. - Régikönyvek Feltámad a félhold I-II. - Régikönyvek Feltámad a félhold I-II. - Régikönyvek
(0 vélemény)

Kertész Róbert. Feltámad a félhold. I.-II. kötet. Az ébredő iszlám nemzetei, Budapest, [1939]. Franklin-Társulat (ny.) 160 p. + 16 t. (kétoldalas fekete-fehér fotómellékletek); [4] + (161-)341 + [1] p. + 16 t. (kétoldalas fotómellékletek) + 1 kihajtható térképmelléklet. 80 képpel és 16 térképpel. ELŐSZÓ: "Világpolitikai Baedeker. Hosszú évszázadokon keresztül csak befelé néző életet élt a magyarság. Állampolitikai helyzete írta ezt elő: függő viszonyban, önállóság nélkül, csak belső kérdései foglalkoztatták első és utolsó sorban. Tágasabb horizontok felé nem fordulhatott tekintete, amíg bilincsekben érezte saját függetlenségét. De mire azt megkapta, - országhatárokat és társadalmi osztályokat szétkúszáló világháború után - keserves tandíjat kellett fizetnie, hogy pótolni tudja a mult mulasztásait. A Monarchia idejében csehek és osztrákok tartották megszállva a külügyi szolgálat csaknem valamennyi számottevő pozícióját, gyakorlat és hagyományok nélkül, rutinos diplomaták kiképzett sorai nélkül kellett elindulni az önálló, független állami élet útján. Új vendég, friss jövevény volt a kis Magyarország a nemzetközi élet színpadán, esztendők alatt évtizedek munkáját kellett vállalnia. Az út nehéz volt és drága a tandíj. Mégis, az elmult közel húsz esztendő alatt egyre szélesebb körökben figyelt fel a magyar közvélemény a magyar külpolitika kérdéseire. Az élet a legkönyörtelenebb tanítómester. Saját húsunk és vérünk sajgásával tanultuk meg, hogy ma már nem egy császári és királyi nagyhatalom biztonságos páholyából nézhetjük a világ folyását, hanem pőrén és sebzetten állunk ott magunk is az arénában, ahol jövőnk sorsa, a Dunamedence jövője vár megoldásra." (A Magyar Földrajzi Társaság Könyvtára.) Egységes aranyozott kiadói félvászon sorozatkötésben.

Sorozatcím:
A Magyar Földrajzi Társaság Könyvtára
Kiadó:
Franklin Társulat
Kiadás helye:
Budapest
Nyomda:
Franklin Társulat nyomdája
Kötés típusa:
aranyozott félvászon
Terjedelem:
347 oldal
Nyelv:
magyar
Méret:
Szélesség: 16.00cm, Magasság: 22.00cm
Súly:
1.10kg
Kategória:

Kertész Róbert

Kertész Róbert  további könyvei

40%
Hűségpont:
 
Antikvár könyv
2 000 Ft 1 200 Ft
40%
Hűségpont:
 
Antikvár könyv
1 200 Ft 720 Ft
50%
Hűségpont:
 

Az Ön ajánlója

Még nincs vélemény a könyvről, legyen Ön az első aki véleményt ír róla...