Úgy tűnik, hogy a JavaScript le van tiltva, vagy nem támogatja a böngésző. Sajnáljuk, de az oldal néhány funkciójának működéséhez, többek között a rendeléshez engedélyeznie kell a JavaScript futtatását böngészőjében. Köszönjük!
Ingyenes átvétel országosan

Fémipari alapképzés szakmai ismeret

Fémipari alapképzés szakmai ismeret - Régikönyvek
Fémipari alapképzés szakmai ismeret - Régikönyvek Fémipari alapképzés szakmai ismeret - Régikönyvek Fémipari alapképzés szakmai ismeret - Régikönyvek Fémipari alapképzés szakmai ismeret - Régikönyvek Fémipari alapképzés szakmai ismeret - Régikönyvek
(0 vélemény)
Illusztrátorok:
Olgyay Géza
Kiadó:
Műszaki Könyvkiadó
Kiadás éve:
1995
Kiadás helye:
Budapest
Kiadás:
13. javított kiadás
Nyomda:
PRINT-KER.
ISBN:
9631028003
Kötés típusa:
ragasztott papír
Terjedelem:
300 oldal
Nyelv:
magyar
Méret:
Szélesség: 17.00cm, Magasság: 24.00cm
Súly:
0.45kg
Kategória:
1. Bevezetés 5
2. Mérés és ellenőrzés 6
2.1. A mérés és az ellenőrzés fogalma 6
2.2. Mértékegységek 7
2.3. A cserélhetöség elve 9
2.3.1. Tényleges és névleges méret 9
2.3.2. Pontosság, gazdaságosság 10
2.3.3. Határméretek 10
2.3.4. A tűrés fogalma 11
2.4. Mérő- és ellenőrző eszközök csoportosítása 12
2.5. Egyszerű mérő- és ellenőrző eszközök 14
2.6. A pontos mérés és ellenőrzés feltételei 23
Összefoglalás 25
Ellenőrző kérdések és feladatok 26

3. A fémek megmunkálásának csoportosítása 27
3.1. A fémes anyagok megmunkálhatósága 27
Összefoglalás 33
Ellenőrző kérdések 34
4. A fémek kézi alakításának egyszerűbb műveletei (Forgács nélküli hidegalakítás) 35
4.1. A kézikalapács és használati területe 35
4.2. Nyújtás, zömítés 38
4.3. Egyengetés, hajlítás 39
4.4. Vágás, nyírás, lyukasztás, harapás 44
Összefoglalás 57
Ellenőrző kérdések 57

5. Forgácsolás, forgácsolószerszámok csoportosítása 58
5.1. A forgácsolás feltételei 58
5.1.1. A forgácsolás jellemző felületei 58
5.1.2. A forgácsolás jellemző mozgásai 59
5.1.3. Forgácskeresztmetszet 60
5.1.4. Vágósebesség 60
5.1.5. Forgácsköbtartalom 62
5.1.6 Forgácsleválasztás folyamata 63
5.2. Forgácsolóerő 64
5.3. Forgácsolási teljesítmény 66
5.4. Kézi és gépi forgácsolás 67
5.4.1. Kézi forgácsolási műveletek 67
5.4.2. Gépi forgácsolás 68


5.5. A forgácsolószerszámok csoportosítása 68
Összefoglalás 70
Ellenőrző kérdések 70

6. A szerszámok élkiképzése 71
6.1. Az esztergakések részei 71
6.2. Az esztergakés élszögei 72
6.3. Az élszögek megválasztása 72
6.4. A különböző forgácsolószerszámok élszögei 73
Összefoglalás 75
Ellenőrző kérdések 75

7. A forgácsolással összefüggő alapfogalmak 76
7.1. A gazdaságos éltartósság 76
7.2. A gazdaságos forgácsolósebesség 77
7.3. Élsisak 78
7.4. Hűtés, kenés 78
Összefoglalás 80
Ellenőri kérdések 80

8. Egyszerűbb kézi és gépi forgácsolá§i műveletek 81
8.1. Fűrészelés 8I
8.2. Reszelés 83
8.2.1. A reszelés művelete 84
8.3. Fúrás 86
8.3.1. Szívfúrók 87
8.3.2. Csaposfúrók 87
8.3.3. Csigafúrók 88
8.4. Körkiszúró 100
8.5. Süllyesztés 102
8.6. Dörzsárazás 105
8.6.1. A dörzsárazás tanulásának programlépései 106
8.7. Köszörülés, szerszámélezés 113
8.7.1. A köszörülés feladata 114
8.7.2. A köszörűkorong 114
8.7.3. Köszörügépek 119
8.7.4. A köszörülés művelete 121
Összefoglalás 122
9. Nagy pontosságú mérő- és ellenőrző eszközök 124
9.1. Mikrométer 124
9.2. Optikai szögmérő 127
9.3. Mérőóra 128
9.4. Mérőhasábok 131
9.5. Vízszintmérők 133
9.6. Határmérő idomszerek 134
Összefoglalás 136
Ellenőrző kérdések 136
10. Kötési módok és csoportosításuk 139
10.1. A kötés fogalma és csopőrtosítása 139
10.2. Különböző kötési módok lényege és összehasonlítása 139
11. Szegecskötések 143
11.1. A szegecselés feladatai 143
11.2. A szegecs alakja, méretei, anyaga 144


11.3. A szegecselés művelete 146
11.4. A szegecselés módjai 148
Összefoglalás 150
Ellenőrző kérdések 150

12. Csavarmenetek, csavarkötések 151
12.1. Csavarmenet származtatása 151
12.2. Métermenet 153
12.3. Métermenetek elemei 154
12.4. Whitworth-menet 157
Összefoglalás 159
Ellenőrző kérdések 159

13. Forrasztás 160
13.1. A diffúzió fogalma 160
13.2. Forraszanyagok 161
13.2.1. Lágyforrasz anyagok 162
13.2.2. Keményforraszok 165
13.3. Folyasztószerek 168
13.4. Forrasztási eljárások 172
13.4.1. Pákaforrasztás 172
13.4.2. Lángforrasztás 174
13.4.3. Kemenceforrasztás 175
13.4.4. Mártóforrasztás 175
13.4.5. Indukciós forrasztás 176
Összefoglalás 176
Ellenőrző kérdések 177

14. Ragasztás 178
14.1. A ragasztott kötések előnyei és hátrányai 178
14.2. Ragasztóanyagok 179
14.3. Ragasztási eljárások 180
Összefoglalás 184
Ellenőrző kérdések 184

15. Gáz- és 1vhegesztés 185
15.1. Gázhegesztés 185
15.2. Lángvágás 192
15.3. ívhegesztés 193
Összefoglalás 196
Ellenőrző kérdések és feladatok 196

16. Nagy pontosságú megmunkálások 198
16.1. Illesztések 198
16.1.1. Az ISO illesztési rendszer 199
Ellenőrző kérdések és feladatok 204
16.2. Hántolás 211
16.2.1. A hántolás célja és pontossága 211
16.2.2. A hántolás szerszámai és eszközei 212
16.2.3. Sík- és görbe felületek hántolása 215
16.3. Csiszolás 218
16.3.1. A csiszolás feladata és pontossága 218
16.3.2. A csiszolás művelete 219
16.4. Tükörsimítás 221
16.4.1. Szuperfiniselés 221


16.4.2. Leppolás 222
16.4.3. Hónolás 223
Összefoglalás 223
Ellenőrző kérdések 224
17. Kovácsolás elmélete 225
17.1. A kovácsolás lényege 225
17.2. A kovácsolás folyamata 226
17.3. A hőkezelés lényege 228
17.3.1. A hőkezelés lépései 229
17.3.2. Hőkezelési eljárások 229
Összefoglalás 231
Ellenőrző kérdések és feladatok 234

18. Az esztergályozás, marás, gyalulás gépei és berendezései 235
18.1. Esztergályozás 235
18.1.1. A műszerészeszterga 235
18.1.2. Az eszterga fő részei 236
18.1.3. Esztergakések 241
18.1.4. Tárgy- és késbefogás 244
Összefoglalás 247
Ellenőrző kérdések és feladatok 247
18.1.5. Az esztergálás műveletei 248
Összefoglalás 253
Ellenőrző kérdések 253
18.2. Marás 253
18.2.1. Marógépek 256
18.2.2. Egyetemes osztófej 257
18.2.3. A marás műveletének lépései 259
18.3. Gyalugépek 261
18.4. A gépkarbantartás jelentősége 263
18.5. Balesetelhárítás 264
Összefoglalás 264
Ellenőrző kérdések és feladatok 264

19. Az alkatrészgyártás technológiai folyamata 266
19.1. A technológiai folyamat értelmezése és összetevői 266
19.2. Műveletterv 268
19.3. Műveleti utasítás 268
19.4. A darabidö összetevői 268
Összefoglalás 269
Ellenőrző kérdések és feladatok 270

Függelék 271
F-1. táblázatok 273
F-2. Helyes válaszok 281
F-3. Feladatlap a tudásszint ellenőrzéséhez 283
F-4. Tudásszint-ellenőrző lap 285
F-5. Tudásszint-felmérő lap 288
F-6. Művelettervek 289


Mások ezt is megvették mellé

Várhegyi István

Várhegyi István  további könyvei

Az Ön véleménye

Még nincs vélemény a könyvről, legyen Ön az első aki véleményt ír róla...