Úgy tűnik, hogy a JavaScript le van tiltva, vagy nem támogatja a böngésző. Sajnáljuk, de az oldal néhány funkciójának működéséhez, többek között a rendeléshez engedélyeznie kell a JavaScript futtatását böngészőjében. Köszönjük!

Főnix

Főnix - Dr. Csernus Imre - Régikönyvek
(1 vélemény)

Főnixként élni? Döntés kérdése. Megtehetjük, hogy öreg főnixként ragaszkodunk jól megszokott életünkhöz és félelmeinkhez. De dönthetünk másképp is. Magunk mögött hagyhatjuk mindennapi félelmeinket, hogy készen álljunk az újjászületésre. A legendák szerint a főnixmadárélete végén a fészkével együtt porrá ég, és a tűzből egy új, fiatal főnix születik. A történet mindenki számára ismerős, de csak kevesen gondolnak bele, milyen üzenetet hordoz életünkben az újjáéledő tűzmadár szimbóluma. Csernus Imreúgy véli, a mostani, járványtól sújtott, válságos időszak eddig soha nem látott lehetőséget kínál a megújulásra. Új könyvében a főnix legendájából kiindulva egész rendszert épít fel, amelyben élesen rávilágít mindennapos hazugságainkra, végigveszi sorra a buktatókatés érthetően bemutatja az újjászületés feltételeit. Már csak az a kérdés: öreg vagy fiatal főnixként szeretnénk élni és megélni a jelen kihívásait. "Meg kell fogalmaznunk, mit szeretnénk elégetni ahhoz, hogy újjászülessünk, különben a fészek csak terebélyesedni fog, nem pedig felgyulladni. Akkor pedig nem lesz új főnix, vagyis nem lesz megújulás. De nemcsak az a kérdés, hogy mit szeretnénk elégetni, hanem az is, hogy egyáltalán merjük-e elégetni. És ez azegyik legnagyobb konfliktus, mert a legtöbb ember nem meri elégetni a jelenlegi, vacak életét. Nem meri elégetni a megszokást."

Borító tervezők:
Németh Károly
Kiadó:
Jaffa Kiadó
Kiadás éve:
2020
Kiadás helye:
Budapest
Nyomda:
Alföldi Nyomda
ISBN:
9789634754169
Kötés típusa:
fűzött kemény papír
Terjedelem:
271 oldal
Nyelv:
magyar
Méret:
Szélesség: 14.00cm, Magasság: 20.50cm
Kategória:

Dr. Csernus Imre

Dr. Csernus Imre  további könyvei

akár 20%
Hűségpont:
 
20%
Hűségpont:
 
Antikvár könyv
1 100 Ft 880 Ft
10%
Hűségpont:
 
Antikvár könyv
1 100 Ft 990 Ft

Az Ön ajánlója

Vélemények a könyvről

  • 2021. 01. 11. 19:03

    dr. Csernus Imre Főnix című könyve nem véletlenül lett bestseller. A mű 2020-ban, a Covid-járvány tombolása idején kelt. A járvány-helyzeten keresztül a szerző rámutat arra, hogy sokunk élete valójában mennyire sivár, sekélyes, hogy emberek tömege napi rutin szerinti fásult életet él. De azt is megmutatja, hogyan lehet ezen változtatni: a régi, avult életszemléletünket és életünket eldobva –mint az égő poraiból újjászülető főnixmadár- új, boldog és teljes, tényleg emberhez méltó életet élni. Nagyon tanulságos könyv, csak ajánlani tudom mindenkinek.