Főzzünk másképp is Az étkezési szokások világszerte makacsok, de annál szórakoztatóbb időnként változtatni rajtuk!

Reméljük, aki könyvünket olvassa, kedvet kap a főzéshez, és rájön, hogy ő tulajdonképpen mindig is tudott (volna) főzni, csak még soha senki nem mondta neki, hogy a betű szerinti recepteknél sokkal fontosabb az egyéni képzelőerő, rugalmasság, jókedély. Ezért ne vigyük be a konyhába konzervativizmusunkat. Ez a könyv ugyanis éppen a bennünk levő újra, jobbra való hajlamot kívánja kibontakoztatni. Könyvünk címe mellé odaírhattuk volna azt is, hogy ételek azoknak, - akik nem akarnak túl sok húst enni, - akik nem szeretik a nehéz kosztot, - akik nem akarnak elhízni, - de szeretnek és szeretnének enni.
- Illusztrátorok:
- Szenes Zsuzsa
- Borító tervezők:
- Uray Erika
- Kiadó:
- Mezőgazdasági Kiadó
- Kiadás éve:
- 1984
- Kiadás helye:
- Budapest
- Nyomda:
- Alföldi Nyomda
- ISBN:
- 9632316703
- Kötés típusa:
- kemény papírkötés
- Terjedelem:
- 170 oldal
- Nyelv:
- magyar
- Méret:
- Szélesség: 21.00cm, Magasság: 21.00cm
- Kategória:
Halas ételek 16
Fűszeres vajak 17
Kenyerek 17
Kásák 18
Reggeliajánlatok 18
Főételek
Cékla 20
Cikória 21
Cukkini, patisszon, tök, uborka21
Csirkeételek 24
Pulykák 31
Gombás ételek 31
Hal 34
Hüvelyesek 38
Káposztafélék 40
Krumplis ételek 46
Lecsók 47
Sajt 49
Vegyes zöldségételek 50
Köretek,
Tartalom kiegészítő ételek
Cékla 56
Kedves olvasó! Cukkini, patisszon, sárgadinnye, sütőtök,
Jelölések 8 uborka 57
Csicsóka 59
Reggelik, uzsonnák Galuskák, gombócok, puliszkák, sztrapacska,
Italok 10 tarhonya 60
A müzli 10 Puliszka 61
Búzacsíra és búzakorpa 12 Gomba 63
Villásreggeli és brunch 13 Gyümölcsköretek 63
Sajtos ételek 14 Hagyma 66
Túróval készült ételek 15 Káposztafélék 67
Joghurtos, aludttejes ételek 16 Krumpli 69
Tojásos ételek 16 Kukorica 71
Omlettek 71 Fagylaltok 135
Palacsinták 72 Felfújtak 135
Paprika, paradicsom 73 Galuskák, gombócok 137
Rizs 75 Habok, krémek 138
Spenót 76 Torták 139
Sárgarépa 77 Egyéb 141
Tejtermékek 79 Italok
Fondük 82 Szörpök 147
Melegszendvics-változatok 85Teázás 147
Levesek Tejes és joghurtos italok 148
Levesreceptek 87 Zöldség-
Gyümölcslevesek 98 és gyümölcslevek 149
Levesbe valók Kenyérsütés
Főzelékek, meleg Receptek 152
és hideg mártások A konyhában
Főzelékek 102 Eszközök, edények 157
Mártások 105 Mivel terítsünk? 158
Fondühöz illő mártások 108 Fűszerek, ízesítők 158
Túró alapú mártások 110 Ecetek 161
Saláták Mélyhűtés 162
95 salátarecept 113 Kuktahasználat 163
Menüjavaslatok négy évszakra 164
Édességek
Gyümölcstorták 134 Névmutató
Fűszeres vajak 17
Kenyerek 17
Kásák 18
Reggeliajánlatok 18
Főételek
Cékla 20
Cikória 21
Cukkini, patisszon, tök, uborka21
Csirkeételek 24
Pulykák 31
Gombás ételek 31
Hal 34
Hüvelyesek 38
Káposztafélék 40
Krumplis ételek 46
Lecsók 47
Sajt 49
Vegyes zöldségételek 50
Köretek,
Tartalom kiegészítő ételek
Cékla 56
Kedves olvasó! Cukkini, patisszon, sárgadinnye, sütőtök,
Jelölések 8 uborka 57
Csicsóka 59
Reggelik, uzsonnák Galuskák, gombócok, puliszkák, sztrapacska,
Italok 10 tarhonya 60
A müzli 10 Puliszka 61
Búzacsíra és búzakorpa 12 Gomba 63
Villásreggeli és brunch 13 Gyümölcsköretek 63
Sajtos ételek 14 Hagyma 66
Túróval készült ételek 15 Káposztafélék 67
Joghurtos, aludttejes ételek 16 Krumpli 69
Tojásos ételek 16 Kukorica 71
Omlettek 71 Fagylaltok 135
Palacsinták 72 Felfújtak 135
Paprika, paradicsom 73 Galuskák, gombócok 137
Rizs 75 Habok, krémek 138
Spenót 76 Torták 139
Sárgarépa 77 Egyéb 141
Tejtermékek 79 Italok
Fondük 82 Szörpök 147
Melegszendvics-változatok 85Teázás 147
Levesek Tejes és joghurtos italok 148
Levesreceptek 87 Zöldség-
Gyümölcslevesek 98 és gyümölcslevek 149
Levesbe valók Kenyérsütés
Főzelékek, meleg Receptek 152
és hideg mártások A konyhában
Főzelékek 102 Eszközök, edények 157
Mártások 105 Mivel terítsünk? 158
Fondühöz illő mártások 108 Fűszerek, ízesítők 158
Túró alapú mártások 110 Ecetek 161
Saláták Mélyhűtés 162
95 salátarecept 113 Kuktahasználat 163
Menüjavaslatok négy évszakra 164
Édességek
Gyümölcstorták 134 Névmutató
Az Ön ajánlója
Még nincs vélemény a könyvről, legyen Ön az első aki véleményt ír róla...