Úgy tűnik, hogy a JavaScript le van tiltva, vagy nem támogatja a böngésző. Sajnáljuk, de az oldal néhány funkciójának működéséhez, többek között a rendeléshez engedélyeznie kell a JavaScript futtatását böngészőjében. Köszönjük!
Ingyenes átvétel országosan

Franciaország identitása I. A tér és a történelem

Franciaország identitása I. - Régikönyvek
Franciaország identitása I. - Régikönyvek Franciaország identitása I. - Régikönyvek Franciaország identitása I. - Régikönyvek
(0 vélemény)

A Franciaország identitása nem egy a sok Franciaország-történet közül. Utolsó műve a 20. század egyik legjelentősebb francia történészének, Fernand Braudelnek, aki szükségét érezte, hogy saját szülőföldjének megismertetéséhez is felhasználja ezt a módszert, amely iskolát teremtett és megalapozta az „új történetírás” sikerét. A mű ugyan befejezetlen maradt, mégis minden benne van: a szerző szemléletesen írja le benne a történelem hosszú távon ható folyamatait, az összes társadalomtudomány szempontjából elemzi egy-egy témakörét, élvezetes és tanulságos dokumentumokból rakja össze és érteti meg e kései kor olvasójával elődei élet- és gondolkodásmódját, hétköznapjait, az egyén keserves küzdelmét a létfenntartásért vagy a gazdaság folyamatait a korabeli gazdasági szereplők tevékenységének tükrében.A Rhőne hajói, a földutak szekerei, járványok, rossz és jó termések, pusztító telek és árvizek, háborúk, a vasút kiépülése – minden életkép, dokumentum, mozzanat azt a célt szolgálja Braudelnél, hogy összerakja belőlük azokat a folyamatokat, megmutassa azokat az összefüggéseket, amelyek a jelent épp olyanná alakították, amilyennek ma ismerjük.Az első kötet, mint címéből is kitűnik, azt az erős kapcsolatot vizsgálja, amely Franciaország története és területe között fennáll, és amely megmagyarázza, miért nincs egyetlen "Franciaország"; foglalkozik a város és a vidék bonyolult viszonyával, a régiók és nagyobb tájegységek sajátosságaival, végül azzal a folyamattal, amely a különféle, egymástól erősen eltérő részeket mégis szerves egésszé, nemzetté forrasztotta össze. A hamarosan megjelenő második kötet címe "Az emberek és a dolgok".

Fordítók:
Mihancsik Zsófia
Kiadó:
Helikon
Kiadás éve:
2003
Nyomda:
Dürer Nyomda
ISBN:
9632088255
Kötés típusa:
kemény papírkötés, kiadói borítóban
Terjedelem:
330 oldal
Nyelv:
magyar
Méret:
Szélesség: 17.00cm, Magasság: 24.00cm
Súly:
0.60kg
Kategória:

Braudel, Fernand

1902 - 1985
Fernand Braudel (Luméville-en-Ornois (Meuse), 1902. augusztus 24. - Cluses (Haute-Savoie), 1985. november 27.) az egyik legjelentősebb 20. századi történész.

Braudel, Fernand  további könyvei

10%
5 500 Ft 4 950 Ft (10%)
Antikvár könyv
10%
4 500 Ft 4 050 Ft (10%)
Antikvár könyv
10%
2 800 Ft 2 520 Ft (10%)
Antikvár könyv

Az Ön véleménye

Még nincs vélemény a könyvről, legyen Ön az első aki véleményt ír róla...