Úgy tűnik, hogy a JavaScript le van tiltva, vagy nem támogatja a böngésző. Sajnáljuk, de az oldal néhány funkciójának működéséhez, többek között a rendeléshez engedélyeznie kell a JavaScript futtatását böngészőjében. Köszönjük!

Gyilkosság a könyvvásáron (Krimi négy napban és hatvan jelenetben)

Gyilkosság a könyvvásáron - Isaac Asimov - Régikönyvek
(1 vélemény)

Hangsúlyoznom ​kell, hogy könyvem a képzelet műve; hogy a megnevezetlen nagyváros és a megnevezhetetlen szálloda, ahol a közgyűlés lezajlott, a fantázia szüleményei, legalábbis könyvem szempontjából; hogy a gyilkosság és a hozzá kapcsolódó események egytől-egyig kitaláltak; s hogy nincs olyan szereplő, aki megszólal a könyvben – Isaac Asimov kivételével – akinek valóságos megfelelője lenne. Minden ilyen szereplő kitalált alak, s ha fenn is áll valamiféle tényleges vagy vélt hasonlóság a könyv szereplői és valóságos emberek között, ez merőben véletlen és akaratlan. Tehát Giles Devore (akit nem nagyon szerettem), Darius Just (akit szerettem) és Sarah Voskovek (akit nagyon szerettem) az én képzeletem teremtményei. Végül pedig elnézést kérek azért, mert önmagamat is szerepeltetem a könyvben. Jó ötletnek tűnt, s szerintem nagyban hozzájárul a történet valószerűségéhez. Remélem, önök is elismerik, hogy az alkalmat nem önmagam eszményítésére használtam fel. Sőt, én vagyok a regényben a komikus elem, így hát remélem, megbocsátanak.

Fordítók:
Takács Ferenc
Borító tervezők:
Varga Pál
Kiadó:
Fabula Könyvkiadó Vállalat
Kiadás éve:
1989
Kiadás helye:
Budapest
Nyomda:
Somogy Megyei Nyomdaipari Vállalat
ISBN:
963027101X
Kötés típusa:
ragasztott papír
Terjedelem:
316 oldal
Nyelv:
magyar
Méret:
Szélesség: 11.00cm, Magasság: 20.00cm
Súly:
0.30kg
Kategória:
Vasárnap, 1975. május huszonötödike 9
Hétfő, 1975. május huszonhatodika, A Háborús Hősök emléknapja 85
Kedd, 1975. május huszonhetedike 191
Szerda, 1975. május huszonnyolcadika 283
A szerző megjegyzése 316

Isaac Asimov

1920 - 1992
Isaac Asimov [ˈaɪzək ˈæzɪˌmɔf] (született Iszaak Judovics Ozimov, oroszul Исаак Юдович Озимов, 1920. január 2. – 1992. április 6.) orosz származású amerikai író és biokémikus. Tudományos-fantasztikus és tudománynépszerűsítő művei tették ismertté rendkívül sikeres és kivételesen termékeny írói pályafutása során. Több mint 500 kötetet és nagyjából 90 000 levelet, levelezőlapot írt vagy szerkesztett, művei jelentek meg a Dewey-féle tizedes osztályozás minden főosztályában, kivéve a filozófiát. Asimovot a tudományos-fantasztikus irodalom mesterének ismerik el széles körben. Egyike volt a múlt századi sci-fi három nagy öregjének: A két másik sci-fi klasszikus, akivel együtt Asimov népszerűvé tette a tudományos-fantasztikus irodalmat, Robert A. Heinlein (1907–1988) és Arthur C. Clarke (1917–2008).

Isaac Asimov  további könyvei

akár 30%
Hűségpont:
 
20%
Hűségpont:
 
Antikvár könyv
1 500 Ft 1 200 Ft
30%
Hűségpont:
 
Antikvár könyv
1 200 Ft 840 Ft
30%
Hűségpont:
 
Antikvár könyv
1 500 Ft 1 050 Ft

Az Ön ajánlója

Vélemények a könyvről

  • 2022. 05. 25. 14:41

    Kissé lassan indul be, így az elején még azt is lehet találgatni ki lesz az áldozat. Én először másra tippeltem, mint aki lett. A gyilkosság maga kb. a regény harmadánál történik meg, utána természetesen mindenkinek akit eddig megismertünk lesz jelentősége valami módon. Összességében minden a helyén van, amit egy „whodunnit” krimitől várhatunk. Én pár oldallal előbb kitaláltam a gyilkos kilétét, mint ahogy a főszereplő leleplezte volna, de a végén mégis volt meglepetés: valóban nem figyeltem fel egy apró mozzanatra a sztori elején, ami a gyakorlottabb krimiolvasóknak valószínűleg egyből gyanús lenne.
    A környezet érdekes betekintést nyújt az amerikai könyvkiadás és írói rivalizálás világába, valamint egy szálloda eleve tökéletes helyszín egy gyilkossági rejtélyhez.