Úgy tűnik, hogy a JavaScript le van tiltva, vagy nem támogatja a böngésző. Sajnáljuk, de az oldal néhány funkciójának működéséhez, többek között a rendeléshez engedélyeznie kell a JavaScript futtatását böngészőjében. Köszönjük!

Győr - Váczy Péter Gyűjtemény

Győr - Váczy Péter Gyűjtemény - Éri István - Régikönyvek
(0 vélemény)

Részlet a füzetből: A múzeum épülete: Az egyenletes barokk palota a Széchenyi tér délkeleti sarkán áll. Kétoldalt a keskeny Stelczer Lajos utca és a Múzeum köz határolja. Zárt tömbje trapéz alakú udvart vesz körül. Helyén a XVI. században több kisebb ház állt. Az 1617. évi telekkönyv alapján tulajdonosaik között találjuk Beccaria Virgilt és Nyéki Vörös Mátyást, a XVII. századi Győr két kiemelkedő jelentőségű személyiségét. Beccaria Virgil olasz származású kereskedő volt. A város befolyásos polgáraként kétszer választották városbírának (1635, 1636). Ő alapította a Szent Ignác templom egyik legrégebbi oltárát, a Szent Rozália-oltárt, amellyel családjának kívánt emléket állítani (1642). Kétszer vásárolt telket, a másodikra talán fiának építtetett házat, akit a jezsuitáknál neveltetett és aki később a kollégium rektora lett. Nyéki Vörös Mátyás a hazai barokk irodalom egyik legkorábbi képviselője. Kanonokként a káptalan tagja volt, s egyike a XVII-XVIII. században legtöbb kiadásban olvasott íróknak.

Sorozatcím:
Tájak-Korok-Múzeumok Kiskönyvtára 501.
Illusztrátorok:
Rosta József
Kiadó:
TKM Egyesület
Kiadás éve:
1994
Kiadás helye:
Budapest
Nyomda:
Veszprémi Nyomda Rt.
Nyomtatott példányszám:
6.000 darab
ISBN:
9635540035
Kötés típusa:
tűzött papír
Terjedelem:
20 oldal
Nyelv:
magyar
Méret:
Szélesség: 12.00cm, Magasság: 16.00cm
Súly:
0.10kg
Kategória:

Éri István

1929 - 2009
Éri István (Pécs, 1929. március 5. – Budapest, 2009. november 7.) magyar történész, régész, muzeológus, oktató és szakíró.

Éri István  további könyvei

Hűségpont:
 
Hűségpont:
 
Antikvár könyv
800 Ft
Hűségpont:
 
Antikvár könyv
600 Ft
Hűségpont:
 
Antikvár könyv
800 Ft

Az Ön ajánlója

Még nincs vélemény a könyvről, legyen Ön az első aki véleményt ír róla...