Úgy tűnik, hogy a JavaScript le van tiltva, vagy nem támogatja a böngésző. Sajnáljuk, de az oldal néhány funkciójának működéséhez, többek között a rendeléshez engedélyeznie kell a JavaScript futtatását böngészőjében. Köszönjük!

Ha Giordano Bruno naplót írt volna...

Ha Giordano Bruno naplót írt volna... - Raffy Ádám - Régikönyvek
Ha Giordano Bruno naplót írt volna... - Régikönyvek Ha Giordano Bruno naplót írt volna... - Régikönyvek Ha Giordano Bruno naplót írt volna... - Régikönyvek
(1 vélemény)

A gondolatszabadság, a dogmáktól független kutatás és a termékeny kételkedés mártírjai közül senki sem áll olyan közel a modern emberhez, mint Giordano Bruno, Galilei máglyahalált halt tanítómestere. Évszázadokat előrevetítő, hányatott, színes élete és tragikus vége valósággal legendás hőssé avatja. E hősnek Európán átvillanó, az új világkép s az új ember érdekében harcoló szuggesztív egyéniségét eleveníti meg Raffy Ádám könyve, közvetlen élményünké téve Giordano Bruno változatos életútját. Bruno, a kései reneszánsz lenyűgöző, lángoló hőse első személyben beszéli el gyermekkorát, vágyait, szinte révületben fogant kozmikus megsejtéseit, fáklyavivő vándorlásait, örömeit és gyötrődéseit - egészen a római máglyáig. Raffy Ádám művéből teljes plaszticitással domborodik ki Giordano Bruno, nemcsak mint mozgalmas korának legkiemelkedőbb szelleme, de mint optimista, örök emberi törekvések szimbóluma is.

Borító tervezők:
Csillag Vera
Kiadó:
Gondolat Kiadó
Kiadás éve:
1957
Kiadás helye:
Budapest
Nyomda:
Franklin Nyomda
Nyomtatott példányszám:
5.000 darab
Kötés típusa:
egészvászon kiadói borítóban
Terjedelem:
216 oldal
Nyelv:
magyar
Méret:
Szélesség: 10.00cm, Magasság: 16.00cm
Súly:
0.20kg
Kategória:

Raffy Ádám

1898 - 1961
Raffy Ádám (Vértes, 1898. augusztus 14. – Budapest, 1961. november 30.) orvos, regényíró, műfordító. Réz Ádám és Pál műfordító-irodalomtörténészek apja.

Raffy Ádám  további könyvei

40%
Hűségpont:
 
Antikvár könyv
1 000 Ft 600 Ft
50%
Hűségpont:
 
Antikvár könyv
1 500 Ft 750 Ft
akár 40%
Hűségpont:
 

Az Ön ajánlója

Vélemények a könyvről

  • 2018. 04. 10. 13:40

    Nagyon szép, naplószerűen megírt életrajzi regény Giordano Brunóról. Ajánlom!