Úgy tűnik, hogy a JavaScript le van tiltva, vagy nem támogatja a böngésző. Sajnáljuk, de az oldal néhány funkciójának működéséhez, többek között a rendeléshez engedélyeznie kell a JavaScript futtatását böngészőjében. Köszönjük!

Halál Velencében

Halál Velencében - Thomas Mann - Régikönyvek
Halál Velencében - Régikönyvek Halál Velencében - Régikönyvek
(0 vélemény)

Thomas Mann: Halál Velencében. Novella. Gyoma, 1922. Kner Izidor kiadása (Ny.). 109; [3] p. Lányi Viktor fordítása. A borítót Major Henrik rajzolta. Kiadói papírkötés. / Részlet a könyvből: "Aschenbach, avagy - ötvenedik születésnapja óta hivatalosan: von Aschenbach Gusztáv 19 . . - ban, abban az esztendőben, amely hónapokon át fenyegette vésztjósló arccal kontinensünket, egy tavaszi délután a müncheni Prinzregent-strassen levő lakásából magános sutára indúlt. Az írót még nehéz és kényes délelőtti munkája tartotta izgalomban, amely épen most roppant figyelmet, mérlegelést, behatóan és pontosan működő akaratot követelt; s a teremtő ösztönnek azt a lendületét, azt a „motus animi continuus"-t, amely, mint Cicero mondja, veleje az ékesszólásnak, még délebédje után sem tudta magában megfékezni és nem találta meg az enyhítő álmot, amire mostanában egyre könnyebben kimerülő ereje napközben egyszer annyira rászorúlt. Ezért mindjárt tea után a szabadba ment, azt remélve, hogy a friss levegő és a testmozgás talpra állítja és estéjét termékenynyé teszi. Május eleje volt és lucskos, hűvös hetek után csalóka nyár forrósága köszöntött be. Az Angolkerten, bár még alig rügyedzett, augusztusi fülledtség ült s a város felé eső részén kocsik és gyalogos sétálók nyüzsögtek. "

Fordítók:
Lányi Viktor
Borító tervezők:
Major Henrik
Kiadó:
Kner Izidor kiadása
Kiadás éve:
1922
Kiadás helye:
Gyoma
Kiadás:
Második, javított kiadás
Nyomda:
Kner Izidor Könyvnyomdája
Kötés típusa:
fűzött papír
Terjedelem:
102
Nyelv:
magyar
Méret:
Szélesség: 13.00cm, Magasság: 21.00cm
Kategória:

Thomas Mann

1875 - 1955
Thomas Mann (Lübeck, 1875. június 6. – Zürich, 1955. augusztus 12.) német író, a 20. századi német nyelvű irodalom egyik legjelentősebb alakja. Elbeszéléstechnikájában a 19. századhoz kapcsolódik, elsősorban Tolsztojhoz, illetve Theodor Fontane és Richard Wagner szimbólumaihoz és vezérmotívumaihoz. Prózájára az ironikus hozzáállás és kétértelműség jellemző, az allegóriákat és mitológiai motívumokat művészileg egyre érettebb módon használta fel. A mellékmondatokkal és betoldásokkal bonyolított elbeszélésmódja ritmusos és kiegyensúlyozott, a beszédstílust a mindenkori tematikához igazította. Az egyes szavak tudatos, kiszámított kiválasztása által a jelentéstartalmat gazdagította. Az 1900-ban írt, 1901-ben kiadott első regényéért (A Buddenbrook ház) 1929-ben irodalmi Nobel-díjjal tüntették ki.

Thomas Mann  további könyvei

40%
Hűségpont:
 
Antikvár könyv
2 500 Ft 1 500 Ft
akár 60%
Hűségpont:
 
60%
Hűségpont:
 
Antikvár könyv
900 Ft 360 Ft
60%
Hűségpont:
 
Antikvár könyv
900 Ft 360 Ft

Az Ön ajánlója

Még nincs vélemény a könyvről, legyen Ön az első aki véleményt ír róla...