Úgy tűnik, hogy a JavaScript le van tiltva, vagy nem támogatja a böngésző. Sajnáljuk, de az oldal néhány funkciójának működéséhez, többek között a rendeléshez engedélyeznie kell a JavaScript futtatását böngészőjében. Köszönjük!

Halálfiai

Halálfiai - Babits Mihály - Régikönyvek
Halálfiai - Régikönyvek Halálfiai - Régikönyvek Halálfiai - Régikönyvek
(0 vélemény)

Babits Mihály. Halálfiai. Budapest, [1927]. Athenaeum Irodalmi és Nyomdai Rt. (Ny.) 695 p. Egészvászon. / Részlet a kötetből: Évek A szőlőt már régen leszedték, de még a szüret állt. Már a tanyákban új munka kezdődött; és még mindig itták az áldomást. Nem a vidám, nótás szüret volt ez, hanem a bús szüret. Nem a hegyről megnyílott végtelen láthatár, hanem csak a ködösudvarú, üvegburás gyertyának fényköre, öngyilkos lepkék légióival: ősz és kora esték, kártya és kába bor. Nem nők s fiatalok, csak henye férfiak, zord politizálok: az elkeseredett magyarság csücsült fel a hegyre, strázsálni, míg a jövő mámorok leve forr. Ilyen volt a Rácz Józsi halálos szürete. A hegy letarolva, a szőlőlevél vörösen fonnyadt már, csak a vincellér dolgozott a présház homályában, egy szál gyertyánál, s a Cenci ügyelt rá ösztönös asszonyi gondjával, késő estig a tömzsi kád mellett, nyomkodva, mint egy férfi, mustfestette sulykolójával a bugyborgó törkölyt, s veszekedve a munkások borjárandóságán; - de Józsi bácsi künn ült a présház előtt, a nagy malomkőasztalnál, vendégeinek töltögetve a bort, s szentül hitte, hogy ő éppenúgy hasznos kötelességet teljesít, mint a felesége, sőt még fontosabbat: mert a vendég az első. - Mit ért ahoz az asszony? Komoly dolgokról van szó, - mondogatta; s csakugyan, nem kisebb dolog kavargott itt bor gőzében, mint: Magyarország sorsa!

Kiadó:
Athenaeum Irodalmi és Nyomdai Rt.
Kiadás éve:
1927
Kiadás helye:
Budapest
Kiadás:
1. kiadás
Nyomda:
Athenaeum r-t. nyomása
Kötés típusa:
egészvászon
Terjedelem:
695 oldal
Nyelv:
magyar
Méret:
Szélesség: 14.00cm, Magasság: 20.00cm
Súly:
0.60kg
Kategória:
Évek 3
Napok:
Egyik nap 31
Másik nap 56
Ópium éj 71
Gyilkosság és szerelem 89
A vonat letér a sínről 113
A rettenetes nászút 143
Miska 178
A gádorosi danaidák 222
A boldog gyermekkor 270
Ó, vidám kamaszkor! 305
Élet és irodalom 355
Gyula újból a színre lép 392
Viharágyú! 444
Családi idill (Intermezzo) 487
A Döme bácsi nyolcszáz forintja 508
A tragédia partjain 563
Nelli 606
Epilóg 668
Az író megjegyzése 695

Babits Mihály

1883 - 1941
Szentistváni Babits Mihály, teljes nevén: Babits Mihály László Ákos (Szekszárd, 1883. november 26. – Budapest, Krisztinaváros, 1941. augusztus 4.) költő, író, irodalomtörténész, műfordító, a 20. század eleji magyar irodalom jelentős alakja, a Nyugat első nemzedékének tagja.

Babits Mihály  további könyvei

30%
Hűségpont:
 
Antikvár könyv
1 500 Ft 1 050 Ft
40%
Hűségpont:
 

Az Ön ajánlója

Még nincs vélemény a könyvről, legyen Ön az első aki véleményt ír róla...