Úgy tűnik, hogy a JavaScript le van tiltva, vagy nem támogatja a böngésző. Sajnáljuk, de az oldal néhány funkciójának működéséhez, többek között a rendeléshez engedélyeznie kell a JavaScript futtatását böngészőjében. Köszönjük!

Halottaink I. 1956.

Halottaink I. 1956. - Gehér József (szerk.), Balassa János, Kurdi Zoltán, Modor Ádám, Moldován László, Rózsa Gábor - Régikönyvek
Halottaink I. 1956. - Régikönyvek Halottaink I. 1956. - Régikönyvek
(0 vélemény)

Ez a könyv a feledés és a félelem ellen készült. Az igazságkeresés és az igazságszolgáltatás igényéve. Teljességre, a rendelkezésünkre álló rövid idő, a magyar társadalomban felhalmozódott kóros félelem és titkolózás, valamint az eltelt harminc év feledése miatt, nem törekedhettünk. A kivégzettek még élő családtagjai, barátai, börtöntársai nagyon keveset tudnak szeretteik és sorstáraik forradalom alatti tetteiről, a börtönben eltöltött időről, és a sokszor titokban vagy zárt tárgyaláson, gyorsított eljárással meghozott ítéletek körülményeiről. A mind a mai napig zárt és hozzáférhetetlen dokumentumok hiányában csak töredékes, hiányos és sokszor homályos képet tudtunk rajzolni a könyv szereplőiről, valóságos cselekedeteikről, a perek lefolyásáról, a börtönviszonyokról és az egész szörnyű megtorlás hátterében meghúzódó koncepcióról. Csak remélni tudjuk, hogy munkánk megkezdése nem volt hiábavaló, és e kötet közreadása oldani fogja az évtizedeken átívelő hallgatás és feledés görcseit, és végre elodázhatatlanul és kendőzés nélkül megkezdődik 1956 és következményeinek őszinte feltárása. A kötet szerkesztői és kiadói tisztelettel felkérnek minden olyan kortárs tanút, aki a forradalmat követő megtorlás eseményeiről hitelt érdemlően tud nyilatkozni, rendelkezik korabeli dokumentumokkal, és szívügyének tekinti, hogy ez az elhallgatott korszak és a korábban ellenforradalmárokként százszor meggyalázott, kivégzett mártírok valóságos élete és halála fennmaradjon, jelentkezzék és adja közre emlékeit, hogy e kötet folytatásaként a most még ismeretlen sorsok is feltárulhassanak.

Kiadó:
Katalizátor Iroda
Kiadás éve:
1989
Kiadás helye:
Budapest
Nyomda:
Katalizátor Iroda Nyomdája
ISBN:
963026997X
Kötés típusa:
ragasztott papír
Terjedelem:
211 oldal
Nyelv:
magyar
Méret:
Szélesség: 13.00cm, Magasság: 19.00cm
Súly:
0.20kg
Kategória:

Gehér József (szerk.)

Gehér József (szerk.)  további könyvei

Az Ön véleménye

Még nincs vélemény a könyvről, legyen Ön az első aki véleményt ír róla...