Úgy tűnik, hogy a JavaScript le van tiltva, vagy nem támogatja a böngésző. Sajnáljuk, de az oldal néhány funkciójának működéséhez, többek között a rendeléshez engedélyeznie kell a JavaScript futtatását böngészőjében. Köszönjük!

Házastársak

Házastársak - Örkény István - Régikönyvek
(0 vélemény)

Részlet a könyvből: Egy kopottruhás férfi állt meg az ajtónál és a körmehegyével bezörgetett, de odabent senki sem mozdult. - »Alusznak« - gondolta, mert a vasárnap délután csendjében aludni látszott az egész ház, az ötemeletes, irdatlan bérkaszárnya; csupán az udvar mélyén zenélt egy rádió s egy csecsemő rídogált valahol, de már csak csittulóan, félig az álom karjába hanyatolva... Az idegen várt egy darabig s újra kopogtatott. Eszter nyomban felébredt. Ennek az erős asszonynak, aki csak hírből ismerte a betegséget, olyan gyönge volt az álma, mint a cérna; éberen aludt, minden zajra felriadni készen, forgolódva, dobálózva, továbbélve az elmúlt napot, folytatva egy megkezdett párbeszédet, olykor vidáman felkacagva, máskor csöndesen zokogva, míg könnyeitől át nem itatódott a párnahaj. Az álma olyan vékony volt, hogy néha, mikor elfelejtették felhúzni az ébresztőórát, attól is fölrezzent, hogy abbamaradt a tiktakkolás... Begombolta a pongyoláját, pucér lába magától is beletalált a kitaposott teniszcipőbe, s futott ki a konyhába, ajtót nyitni. Néhány perc múlva visszajött és költögetni kezdte a pamlagon alvó öregasszonyt...

Borító tervezők:
Szántó Piroska
Kiadó:
Szépirodalmi Könyvkiadó
Kiadás éve:
1951
Kiadás helye:
Budapest
Nyomda:
Athenaeum
Kötés típusa:
félvászon
Terjedelem:
415 oldal
Nyelv:
magyar
Méret:
Szélesség: 14.00cm, Magasság: 21.00cm
Súly:
0.50kg
Kategória:

Örkény István

1912 - 1979
Örkény István (Örkény István György, Budapest, 1912. április 5. – Budapest, 1979. június 24.) Kossuth-díjas író, gyógyszerész, az Újhold társszerkesztője; a világirodalmi rangú magyar groteszk próza megteremtője. Radnóti Zsuzsa Jászai Mari-díjas dramaturg férje.

Örkény István  további könyvei

akár 63%
Hűségpont:
 
43%
Hűségpont:
 
Antikvár könyv
1 000 Ft 570 Ft
23%
Hűségpont:
 
Antikvár könyv
2 500 Ft 1 925 Ft

Az Ön ajánlója

Még nincs vélemény a könyvről, legyen Ön az első aki véleményt ír róla...