Úgy tűnik, hogy a JavaScript le van tiltva, vagy nem támogatja a böngésző. Sajnáljuk, de az oldal néhány funkciójának működéséhez, többek között a rendeléshez engedélyeznie kell a JavaScript futtatását böngészőjében. Köszönjük!
Ingyenes átvétel országosan

Házunk tája - konyhánk tája

Házunk tája - konyhánk tája - Régikönyvek
Házunk tája - konyhánk tája - Régikönyvek Házunk tája - konyhánk tája - Régikönyvek Házunk tája - konyhánk tája - Régikönyvek
(0 vélemény)
Sorozatcím:
Házunk táján
Borító tervezők:
Maczó Péter
Kiadó:
Mezőgazdasági Kiadó
Kiadás éve:
1989
Kiadás helye:
Budapest
Nyomda:
Alföldi Nyomda
ISBN:
9632340388
Kötés típusa:
ragasztott papír
Terjedelem:
144 oldal
Nyelv:
magyar
Méret:
Szélesség: 14.00cm, Magasság: 20.00cm
Súly:
0.10kg
Kategória:
Kertészkedés a ház körül

A kertészeti termények eltartása
és feldolgozása 6

A zöldségfélék feldolgozása 10

A káposztafélékből készült éte- Kötözősaláta 36
lek 11 Madársaláta 37
Bimbóskel 11 Mángold 37
Brokkoli 12 Pitypang 37
Káposzta 13 Portuláka 38
Karfiol 16 Rebarbara 38
Karalábé 17 Spenót 39
Kelkáposzta 18 Sóska 41
Kínai kel 21 Tépősaláta 42
Leveles kel 22 A gyökérzöldségfélékből ké-
A tökfélékből készült ételek 23 szült ételek 42
Cukkíni (törpetök v. olasz- Cékla 43
tök) 24 Feketegyökér 43
Patisszon (csillagtök) . . 25 Gumóskömény 44
Spárgatök 26 Pasztinák 45
Laskatök (istengyalulta tök)27 Petrezselyem 45
Kokocella 27 Retek 45
Uborka 27 Sárgarépa 46
Sütötök 29 Zeller 47
Görögdinnye 29 Hagymafélékből készült ételek 49
Sárgadinnye 30 Fokhagyma 50
Levélzöldségekből készült éte- Gyöngyhagyma 50
lek 31 Vöröshagyma 51
Articsóka 32 Metélőhagyma (snidling) . 52
Cikória 33 Póréhagyma 52
Endivia 34 Téli sarjadékhagyma . . . 53
Fejes saláta 35 Hüvelyesekből készült ételek 54


Bab 54 Burgonya 60
Borsó 57 Zöldpaprika 66
Lencse 59 Paradicsom 67
Lóbab 59 Tojásgyümölcs 69
Csicseriborsó 60 Kukoricából készült ételek . 71
Burgonyafélékből készült ételek60 Kukorica 71
Spárgából készült ételek . . 73

A gyümölcsök feldolgozása 75

Az almatermésűek felhasználá- Mogyoró 106
sa 75 Gesztenye 108
Alma 75 Füge 108
Körte 80 A szőlő feldolgozása . . 109
Birs 82 Szőlő 109
A csonthéjasok felhasználása 83 Bor 110
Cseresznye 84 A ház körül begyűjtött növé-
Meggy 85 nyek 112
Szilva 87 Áfonya (fekete áfonya) . 113
Kajszi 89 Akácvirág 113
Őszibarack ..... . 92 Berkenye (házi berkenye) 114
A bogyós gyümölcsűek felhasz- Bodza (fekete bodza) . . 114
nálása 94 Csipkebogyó (Vadrózsa) . 116
Málna 95 Erdei szamóca 117
Szamóca 97 Erdei szeder 117
Ribiszke 100 Eperfagyümölcs 118
Feketeribiszke 101 Galagonya 119
Köszméte . . 102 Hársvirág 119
A héjas termésűek felhasználá- Kökény 120
sa 104 Som 120
Dió 104 Vadalma 121
Mandula 105 Vadkörte 122

A kisállatok feldolgozása 123

Tyúk 124 Gyöngytyúk 136
Csirke 126 Galamb 137
Kacsa 131 Törpetyúk 137
Liba 132 Házinyúl 138
Pulyka 133


Az Ön véleménye

Még nincs vélemény a könyvről, legyen Ön az első aki véleményt ír róla...