Úgy tűnik, hogy a JavaScript le van tiltva, vagy nem támogatja a böngésző. Sajnáljuk, de az oldal néhány funkciójának működéséhez, többek között a rendeléshez engedélyeznie kell a JavaScript futtatását böngészőjében. Köszönjük!

Hiavata / Az arany legenda (egybekötve) Amerikai indus hitrege

Hiavata / Az arany legenda (egybekötve) - Longfellow Henrik - Régikönyvek
Hiavata / Az arany legenda (egybekötve) - Régikönyvek Hiavata / Az arany legenda (egybekötve) - Régikönyvek Hiavata / Az arany legenda (egybekötve) - Régikönyvek
(0 vélemény)

Longfellow Henrik. Hiavata. Amerikai indus hitrege. Budapest, 1885. Franklin-társulat Magyar Irod. Intézet és Könyvnyomda. Franklin-Társulat nyomdája. 224 p. / Longfellow Henrik. Az arany legenda. Budapest, 1886. Franklin-társulat Magyar Irod. Intézet és Könyvnyomda. Franklin-Társulat nyomdája. 200 p. // Bevezetés részlet az Az arany legendából: Hegyeket mozgató hit, Istenbe vetett erős bizodalom, a túlvilági boldogság reménye, önfeláldozó szeretet - ez erények ragyogó tárgyai a középkori legendáknak, s mindegyikből világosan megérthető a legendairó czélja: kortársait igaz jámborságra, önmegtagadásra, a világ kísértései ellen való küzdelemre, Isten akaratában megnyugvásra buzdítani, a mely erények egyedül képesek boldoggá tenni az embert itt a földön és a túlvilágon. S habár az erős lélektani indokokat leggyakrabban nélkülözik az események, az érdekfeszítő, a kor lovagias érzületét, a naiv, alázatos, gyengéd érzelmű költő lelkületét tükröző elbeszélés, az eseménybe szövödő csudás elem, az előadás vonzó bája ma is megragadják az olvasót s nem csudáljuk, hogy a jelenkor jobb költői is merítettek e forrásokból s e legendákból nem egyet feldolgoztak.

Fordítók:
Jánosi Gusztáv, Tamásfi Gyula
Kiadó:
Franklin-társulat Magyar Irod. Intézet és Könyvnyomda
Kiadás éve:
1885
Kiadás helye:
Budapest
Nyomda:
Franklin-Társulat nyomdája
Kötés típusa:
félvászon
Terjedelem:
224+200 oldal
Nyelv:
magyar
Méret:
Szélesség: 10.50cm, Magasság: 15.00cm
Kategória:

Longfellow Henrik

Longfellow Henrik  további könyvei

akár 40%
Hűségpont:
 
50%
Hűségpont:
 
Antikvár könyv
1 100 Ft 550 Ft
60%
Hűségpont:
 
Kiadás éve: 1948
Antikvár könyv
1 100 Ft 440 Ft
30%
Hűségpont:
 
Antikvár könyv
1 600 Ft 1 120 Ft

Az Ön ajánlója

Még nincs vélemény a könyvről, legyen Ön az első aki véleményt ír róla...