Úgy tűnik, hogy a JavaScript le van tiltva, vagy nem támogatja a böngésző. Sajnáljuk, de az oldal néhány funkciójának működéséhez, többek között a rendeléshez engedélyeznie kell a JavaScript futtatását böngészőjében. Köszönjük!

Hidegvérrel Hiteles beszámoló egy többszörös gyilkosságról és következményeiről

Hidegvérrel - Truman Capote - Régikönyvek
(3 vélemény)

1959. november 15-én a Kansas állambeli Holcomb városkában bestiális kegyetlenséggel meggyilkolták a közmegbecsülésnek örvendő, feddhetetlen hírű farmert, Herbert Cluttert, feleségét és két gyermekét: a ház különböző helyiségeiben egyenként megkötözték, majd közvetlen közelről puskával fejbe lőtték őket. A gyilkosság indítóoka ismeretlen volt, s a tettesek után szinte semmi nyom nem maradt. Öt évvel, négy hónappal és huszonkilenc nappal később, 1965. április 14-én a két gyilkost, a harminchárom éves Richard Eugene Hickockot és a harminchat éves Perry Edward Smitht felakasztották a lansingi fegyházban. Ennek a hat embernek életével és halálával foglalkozik a nálunk is jól ismert amerikai író, Truman Capote alkotása, melynek műfaját ő maga így határozta meg: tényregény. Ezzel azt akarja az olvasók tudomására hozni, hogy könyvében minden egyes mozzanatnak szigorú valóságalapja van: minden egyes esemény úgy történt, minden egyes szó úgy hangzott el, ahogy az anyagot elrendező, a művész-riporter szerepét betöltő író e lapokon elénk tárja.

Sorozatcím:
Európa Zsebkönyvek
Fordítók:
Szíjgyártó László
Illusztrátorok:
Tábori Csaba
Kiadó:
Európa Könyvkiadó
Kiadás éve:
1985
Kiadás helye:
Budapest
Kiadás:
Negyedik Kiadás
Nyomda:
Alföldi Nyomda
ISBN:
9630736438
Kötés típusa:
ragasztott papír
Terjedelem:
422 oldal
Nyelv:
magyar
Méret:
Szélesség: 11.00cm, Magasság: 19.50cm
Súly:
0.40kg
Kategória:

Truman Capote

Truman Capote  további könyvei

40%
Hűségpont:
 
Antikvár könyv
1 100 Ft 660 Ft
20%
Hűségpont:
 
Antikvár könyv
1 100 Ft 880 Ft
30%
Hűségpont:
 
Antikvár könyv
1 100 Ft 770 Ft

Az Ön ajánlója

Vélemények a könyvről

  • 2022. 02. 07. 13:45

    Sokkal érdekfeszítőbb egy átlagos krimitől, mivel megtörtént esetet dolgoz fel, rendkívül alapos részletességgel. Szépirodalmi igényességgel megírt dokumentumregény. Ajánlott azoknak, akiket érdekelnek a 'true crime' témájú könyvek és filmek.

  • (2006Európa Kiadó) 2021. 02. 04. 17:11

    A legszörnyűbb ebben a történetben az hogy valóban megtörtént és így történt meg ahogy le van írva. Kegyetlen volt a gyilkosság maga és kegyetlen volt az igazságszolgáltatás is. Még mindig úgy gondolom, hogy a halálbüntetés rossz eszköz, mert így olyanná válunk, mint a bűnösök, gyilkosok leszünk mi is. Nincs joga elvenni senkinek egy másik ember életét bármit is tett a bűnös ember. Remélem egyszer majd eltörlik az egész földön a halálbüntetést. Jó írás, érdemes elolvasni.

  • (1976Európa Könyvkiadó) 2017. 05. 28. 19:38

    Izgalmas,letehetlen dokumetumregény!