Úgy tűnik, hogy a JavaScript le van tiltva, vagy nem támogatja a böngésző. Sajnáljuk, de az oldal néhány funkciójának működéséhez, többek között a rendeléshez engedélyeznie kell a JavaScript futtatását böngészőjében. Köszönjük!

Hírességek süteményei

Hírességek süteményei - Őszy-Tóth Gábriel - Régikönyvek
(0 vélemény)

Édességek, desszertek. Sokunknak a legrégebbi és legmaradandóbb gasztronómiai élményei: édesanyák, nagymamák süteményei, fagyizók, cukrászdák régi finomságai. Kedvenceink repertoárja aztán a világ minden tájáról érkező új ízekkel bővül, sokszor utazások alkalmával átélt élményeinken keresztül. Vannak, akik a család vagy barátok nagy örömére el is készítik e finom csemegéket, folyton fejlesztve, kísérletezve vagy éppen eltökélten ragaszkodva a megszokott és szeretett ízekhez. Mások (én is közéjük tartozom) e munka gyümölcsének csupán boldog élvezői. És természetesen mi aranyozhatná be még jobban egy remek desszert elfogyasztásának élményét, mint egy pohár megfelelően kiválasztott bor... Mint ahogyan az édességek is ezerfélék, a borok kiválasztásánál is a lehetőségek tárháza nyílik meg: fehér-vörös, száraz-édes, csendes-pezsgő, fiatal vagy idős évjárat, minden lehetséges, ha elindulunk valami jól végiggondolt irányba. Bátran építhetünk az ízek különbözőségére ugyanúgy, mint az aromák hasonlóságára. A ropogós, omlós, krémes állagú finomságok meglelhetik a párjukat egy friss, üde borban vagy akár egy teltebb, testesebb italban. Egy könnyed, virágos illatú fehérbor megfűszerezhet egy gyümölccsel vagy karamellel készült édességet, egy vörösbor érett tanninjai szinte egyesülnek az olvadó csokoládé krémességével, egy nemes édes bor kifinomult citrusos aromái egy egyszerű piskótát is képesek feldíszíteni. Ne felejtsük, mi magyarok különösen szerencsések vagyunk, hiszen boraink nem csupán sokfélék, hanem sokoldalúak is, és a desszertjeink mellé is gazdag választékot nyújtanak. Gyakran száraz borairól ismert borvidékek vagy termelők rukkolnak elő káprázatos természetes édes borokkal. És persze itt van nekünk Tokaj, ami a késői szüretelésű nemes édes boraival, a szamorodnival és főleg a Tokaji Aszúval egyike a világ legnagyszerűbb és legkülönlegesebb desszertbor termőhelyeinek.

Kiadó:
G & D Média
Kiadás éve:
2013
Kiadás helye:
Budapest
Nyomda:
Reálszisztéma Dabasi Nyomda Zrt.
ISBN:
9789630874762
Kötés típusa:
kemény papírkötés
Terjedelem:
137 oldal
Nyelv:
magyar
Méret:
Szélesség: 22.00cm, Magasság: 22.50cm
Kategória:

Őszy-Tóth Gábriel

Őszy-Tóth Gábriel  további könyvei

Hűségpont:
 
akár 20%
Hűségpont:
 
20%
Hűségpont:
 
Antikvár könyv
1 100 Ft 880 Ft
20%
Hűségpont:
 
Antikvár könyv
1 500 Ft 1 200 Ft

Az Ön ajánlója

Még nincs vélemény a könyvről, legyen Ön az első aki véleményt ír róla...