Úgy tűnik, hogy a JavaScript le van tiltva, vagy nem támogatja a böngésző. Sajnáljuk, de az oldal néhány funkciójának működéséhez, többek között a rendeléshez engedélyeznie kell a JavaScript futtatását böngészőjében. Köszönjük!

Hogyan neveljük a lányokat?

Hogyan neveljük a lányokat? - Steve Biddulph - Régikönyvek
Hogyan neveljük a lányokat? - Régikönyvek Hogyan neveljük a lányokat? - Régikönyvek Hogyan neveljük a lányokat? - Régikönyvek
(0 vélemény)

A Hogyan neveljük a fiúkat? szerzőjének várva-várt könyve! Egy gyönyörű kislány édesanyja vagyok, aki gyermeke születésével roppant nehéz, de ugyanakkor csodálatos feladatot kapott. Segítenem kell neki eligazodni az élet minden területén, tanítani őt szerénységre, önfegyelemre, őszinteségre, megbízhatóságra. Egyben arra is, hogy szerethetőembernek lássa magát, akiből később jó társ és jó édesanya lesz. Közben sokszor elakadok, kételkedem abban, hogy elég jó anyja vagyok-e a gyermekemnek. Ezért is örülök annak, hogy Steve Biddulph a fiúk után a lányok neveléséről is könyvet írt, és útmutatásaival segít nekünk, lányos anyukáknak jobb szülővé válni.” Gombos Edina, a Gombos-sorozat háziasszonya Steve Biddulph könyvében a nevelés szempontjából vizsgálja a nemek közti különbségeket. Kimondja: a lányok igenis mások. Fontos, hogy a szülők, pedagógusok, pszichológusok és mindazok, akik gyerekekkel foglalkoznak, pontosan tisztában legyenek ezekkel a különbségekkel, illetve mindazokkal a szükségletekkel, melyek kielégítése elengedhetetlen ahhoz, hogy gyengéd, mégis erős nőket neveljünk. A szerző klinikai tapasztalatai szerint az elmúlt 10 évben a lánygyermekeket körülvevő szociokulturális környezet olyan változásokon ment keresztül, melyek negatív eredménye az egyre több és egyre fiatalabb korban szakember segítségére szoruló lány. Steve Biddulph tanácsait követve szerencsére bárki sikert érhet el a nevelésben, ha valóban megfontolja mindazt, ami a mai kor speciálisan a lányokra váró kihívásaiból adódóan feltétlenül figyelemre és kezelésre szorul. Steve Biddulph nemzetközileg elismert szaktekintély, gyerekpszichológus és családterapeuta, akinek első sikeres könyvét, a Hogyan neveljük a fiúkat? c. kiadványt azóta több nevelésről és szülői feladatokról szóló kötet is követte.

Sorozatcím:
Gombos Könyvek
Fordítók:
Hedvig Olga
Kiadó:
Partvonal Könyvkiadó
Kiadás éve:
2013
Kiadás helye:
Pécs
Nyomda:
Kinizsi Nyomda
ISBN:
9786155283147
Kötés típusa:
fűzött kemény papír
Terjedelem:
245
Nyelv:
magyar
Méret:
Szélesség: 14.50cm, Magasság: 20.50cm
Kategória:
Levél Steve-től 7
Megismerkedünk Kaycee-vel és Genevieve-vel 9 4

Első rész: A leánykor öt életszakasza 19
1 Tetőtől talpig lány
2 Az első pillanattól kezdve (Születéstől 2 éves korig)33
3 A felfedezés tanulása (2-5 éves kor) 51
4 Jól kijönni másokkal (5-10 éves kor) 71
5 A lelkét megtalálni (10-14 éves kor) 101
6 Felkészülés a felnőttkorra (14-18 éves kor) 131

Második rész: Veszélyek és segítségek
— Az öt nagy rizikóterület és irányításuk 145
7 Túl szexi, túl hamar 147
8 Komisz lányok 163
9 Alak, testsúly és táplálkozás 173


10 Alkohol és más drogok 189
11 A lányok és az onhne világ 197
Harmadik rész: Lányok és szüleik 209
12 Lányok és anyák 211
13 Lányok és apák 223
Mi történt Kaycee-vel? 237
Utószó 241
Jegyzetek 243

Steve Biddulph

Steve Biddulph  további könyvei

40%
Hűségpont:
 
Antikvár könyv
2 500 Ft 1 500 Ft
20%
Hűségpont:
 
Antikvár könyv
2 000 Ft 1 600 Ft

Az Ön ajánlója

Még nincs vélemény a könyvről, legyen Ön az első aki véleményt ír róla...