Úgy tűnik, hogy a JavaScript le van tiltva, vagy nem támogatja a böngésző. Sajnáljuk, de az oldal néhány funkciójának működéséhez, többek között a rendeléshez engedélyeznie kell a JavaScript futtatását böngészőjében. Köszönjük!

Honn és Künn. [Versek, versfordítások és balladák.]

Honn és Künn. [Versek, versfordítások és balladák.] - Hiador (Jámbor Pál) - Régikönyvek
Honn és Künn. [Versek, versfordítások és balladák.] - Régikönyvek Honn és Künn. [Versek, versfordítások és balladák.] - Régikönyvek Honn és Künn. [Versek, versfordítások és balladák.] - Régikönyvek
(0 vélemény)

[Jámbor Pál] Hiador Honn és Künn. [Versek, versfordítások és balladák.] Szabadkán, 1866. Oblath Leo (Haase Gottlieb és fiai, Prága). [8] + 269 + [1] p. Jámbor Pál (1821–1897) költő, (dráma)író költői munkásságát a szabadságharc előtt Petőfi ellen játszották ki, a Honderü című irodalmi lap vezető szerzője volt, és egy történeti drámája miatt Szigligeti Edével is összeszólalkozott. Jóllehet Jámbor Pál több okból is elszigetelődött irodalmi pályatársaitól, a szabadságharc alatt ugyanúgy a forradalom lelkesítő költője volt; valamint a közoktatási minisztérium munkatársa. A forradalom után Párizsban élt – ahol franciául is publikált –, onnan 1859-ben tért haza. Verseskötetében lírai darabok mellett jelentős helyet foglalnak el balladái, valamint a franciából fordított költemények. Az előzék oldalain és a címoldalon régi katalógusszám, ugyanott a könyvkötő könyvjegye. Az első számozott oldalon régi gyűjteményi bejegyzés és bélyegzés, mely megismétlődik a belív három oldalán is. Az oldalakon enyhe foxing. (Hiador Költői Művei II. kötet.) Szüry 2003. Aranyozott gerincű, enyhén kopott, első fedőlapján kissé foltos korabeli félvászon kötésben, márványmintás festésű lapszélekkel.

Sorozatcím:
Hiador Költői Művei
Kiadás éve:
1866
Kiadás helye:
Szabadka
Nyomda:
Haase Gottlieb és Fiai, Prága
Kötés típusa:
aranyozott gerincű félvászon
Terjedelem:
269
Nyelv:
magyar
Méret:
Szélesség: 12.00cm, Magasság: 14.50cm
Kategória:

Hiador (Jámbor Pál)

Hiador (Jámbor Pál)  további könyvei

Az Ön ajánlója

Még nincs vélemény a könyvről, legyen Ön az első aki véleményt ír róla...