Úgy tűnik, hogy a JavaScript le van tiltva, vagy nem támogatja a böngésző. Sajnáljuk, de az oldal néhány funkciójának működéséhez, többek között a rendeléshez engedélyeznie kell a JavaScript futtatását böngészőjében. Köszönjük!

Horogkereszt a tengereken

Horogkereszt a tengereken - Nemere István - Régikönyvek
Horogkereszt a tengereken - Régikönyvek Horogkereszt a tengereken - Régikönyvek
(0 vélemény)

Olyan sokat olvastunk már a náci korszak tengeralattjáróiról - de mi történt akkortájt a felszíni vizeken? Horogkeresztes zászlók alatt miféle hajók küzdöttek ott sokszor drámai módon? A könyv Hitler hadiflottájának csatahajóival, rombolóival, cirkálóival, naszádjaival foglalkozik. Megtudjuk belőle, mekkora volt a hadiflotta a Führer hatalomra jutásakor, és milyen viszontagságos módon gyarapodott - miért nem lett belőle akkora, amekkorát Raeder admirális, a flotta parancsnoka szeretett volna látni a hullámokon. Megismerjük a berlini kulisszatitkokat arról, hogyan zajlottak a tárgyalások Hitler és a flotta vezetői között, hogyan győzött végül is e harcban Dönitz, az U-bootok parancsnoka, miért építettek oly sok tengeralattjárót és miért oly kevés felszíni csatahajót. Az olvasó ott állhat a parancsnoki hídon a korszak minden német hadihajóján, az egykor volt tengerészekkel együtt vehet részt a sokszor távoli óceánokra vezető hadiportyákon. Ott lehet az északi és déli tengereken kitört kétségbeesett küzdelmekben, az éjszaka leple alatt lopakodó támadó hajókon és elolvashatja, hogyan születtek az utolsó parancsok: „A hajót elsüllyeszteni !" vagy „Küzdeni az utolsó emberig". A könyv lapjain a második világháború magyarok által oly kevéssé ismert eseményei elevenednek meg az olvasó előtt.

Kiadó:
"Pro-Team" Nonprofit Kft.
Kiadás helye:
Nyíregyháza
Nyomda:
Kinizsi Nyomda
ISBN:
9786155338069
Terjedelem:
221
Nyelv:
magyar
Méret:
Szélesség: 12.00cm, Magasság: 20.00cm
Kategória:
Tartalom

Előszó 5

1. A zavaros kezdet 7

2. Emberek és hajók 18

3. Ez már háború! 28
i
4. Emberpróbáló akciók 51

Irány Norvégia! 73

Egy ál-invázió tervei 98

Kalózok a messzeségben 111

A háború folytatódik 137

Harcok délen és északon 168

10. Csata a tengeren és Berlinben 189

11. Amikor már nincs tovább 208


Nemere István

1944 -
Nemere István (Pécs, 1944. november 8. –) író, műfordító. Rendkívül termékeny író, 2012-ig közel 600 könyve jelent meg magyar nyelven, ez egyébként magyar rekord. Műveinek eladási példányszámai megközelítették a tizenegymilliót. Főleg sci-fi könyvei és a paranormális jelenségekkel foglalkozó művei tették ismertté, de több más műfajban is publikál. Számos nyelven adták ki műveit, köztük perzsa és eszperantó nyelven is. Az 1990-es években kétszer egymásután megválasztották a Nemzetközi PEN Club eszperantó csoportja elnökének, aminek alapján a Svéd Akadémiánál javaslatot tehet valakinek irodalmi Nobel-díjra való jelölésére. A Magyar Írószövetségbe viszont nem vették fel. Bevallása szerint tartózkodik az élvezeti szerektől (kávé, alkohol, dohányzás és egyéb drogok) és munkamániás. Megrögzött optimista és a politikát kerülő ember.

Nemere István  további könyvei

20%
Hűségpont:
 
Kiadás éve: 1991
Antikvár könyv
1 000 Ft 800 Ft
akár 20%
Hűségpont:
 
akár 40%
Hűségpont:
 

Az Ön ajánlója

Még nincs vélemény a könyvről, legyen Ön az első aki véleményt ír róla...