Úgy tűnik, hogy a JavaScript le van tiltva, vagy nem támogatja a böngésző. Sajnáljuk, de az oldal néhány funkciójának működéséhez, többek között a rendeléshez engedélyeznie kell a JavaScript futtatását böngészőjében. Köszönjük!

Hozsánna néked, Leibowitz!

Hozsánna néked, Leibowitz! - Miller, Walter M - Régikönyvek
(3 vélemény)

A Leibowitz-rend apátságában a Memorabíliákat gyűjtik, a Tűzözön előtti civilizáció becses írott emlékeit. Nem veszélytelen hivatás ez, hiszen a tudományellenes közhangulat épp a tudományt, a kultúrát okolja az új nyomorúságért. A szerzet a kőkorszaki körülmények között is jó munkát végez. A nemzedékről nemzedékre átmenekített és megőrzött források révén az emberiség újra megalkotja az első izzólámpát, az első gőzgépet, majd természetesen az első atommáglyát. És 1200 évvel a Tűzözön után végre ismét elhárulnak a technikai akadályai az újabb Tűzözönnek.

Sorozatcím:
Galaktika Fantasztikus Könyvek
Fordítók:
Békés András, Raj Tamás
Borító tervezők:
Varga Pál
Kiadó:
Móra Ferenc Könyvkiadó
Kiadás éve:
1988
Kiadás helye:
Budapest
Nyomda:
Zrínyi Nyomda
ISBN:
9631160025
Kötés típusa:
ragasztott papír
Terjedelem:
409 oldal
Nyelv:
magyar
Méret:
Szélesség: 12.50cm, Magasság: 20.50cm
Súly:
0.25kg
Kategória:

Miller, Walter M

Miller, Walter M  további könyvei

20%
Hűségpont:
 
Antikvár könyv
600 Ft 480 Ft
akár 50%
Hűségpont:
 
20%
Hűségpont:
 
Antikvár könyv
900 Ft 720 Ft

Az Ön ajánlója

Vélemények a könyvről

 • 2021. 12. 26. 10:36

  Miller könyve erősen pesszimista, szerinte az ember még egy atomháború után is csak azért fejlődik, hogy aztán újrakezdje ott, ahol kénytelen volt befejezni. És alighanem igaza is van. A három jól elkülöníthető szakasz izgalmas történetmesélést biztosít, mindegyikbe bele tudja élni magát az olvasó. Közben lassú, jól megjeleníti a középkori stílusú szerzetesrendet és azok kapcsolatát a fejlődő világgal, melynek fejlődését ők maguk lökik előre, miközben maguk is egyre inkább a részévé válnak. Jó karakterek, kicsit nehéz, mégis teljesen érthető történet, nagyszerű alapötlet.

 • (2008Maecenas Könyvkiadó) 2020. 10. 28. 9:39

  A történet egy emberek által okozott kataklizma után játszódik, ahol is egy Leibowitz nevű tudósnak dedikált papi rend papír alapon őrzi a tudományos eredményeket. A könyv folyamán több száz év telik el, és a rend tagjai lassan újra felfedezik azokat a tudományos eredményeket, amiket a kódexeik tartalmaznak, a felfedezések pedig újabb kataklizmához vezetnek. Annak ellenére, hogy ez egy nemzetközileg elismert és többszörösen díjazott könyv, engem egyáltalán nem nyűgözött le. Nagyon kevés benne az ún. tudományos fantasztikum, inkább a hidegháborús aggodalomnak és az atombombától, a tudománytól való félelemnek állít emléket, hiszem az eredeti mű megjelenése 1959, inkább drámához hasonlít. Azon túl, hogy a történet nyögvenyelős, vontatott és unalmas, a legjobban az zavart, hogy nem tudtam eldönteni, a szerző a tudomány vagy a vallás oldalán áll-e , vagy egyáltalán van-e bármilyen véleménye, és hogy mit akart elérni evvel a művével. A könyvnek nincs rendes befejezése és mondanivalója.

 • 2017. 02. 05. 11:25

  Régi kiadás.
  A latin mondatok és a héber szövegek fordítását tartalmazza
  Amúgy egy remek könyv..Érdemes elolvasni.