Úgy tűnik, hogy a JavaScript le van tiltva, vagy nem támogatja a böngésző. Sajnáljuk, de az oldal néhány funkciójának működéséhez, többek között a rendeléshez engedélyeznie kell a JavaScript futtatását böngészőjében. Köszönjük!

I. Péter

I. Péter - Alekszej Tolsztoj - Régikönyvek
I. Péter - Régikönyvek I. Péter - Régikönyvek
(0 vélemény)

Alekszej Nyikojaveics Tolsztoj életútja és irodalmi pályafutása nagytanulságú példázat a népéhez hű és becsületes értelmiségi szükségszerű fejlődéséről ama történelmi korfordulón, amikor a polgárság lelép a színtérről és helyét véres és verejtékes küzdelemmel a proletárvezette dolgozó tömegek foglalják el. Ez az életút a Szamára-vidéki nemesi kúriából vezetett a Szovjetunió Legfelső Tanácsának tagságáig, ez az irodalmi pályafutás a dekadens szimbolizmustól jutott el a szocialista realizmus legmagasabb ormaiig. Az ilyen messzeségeket nem lehet egy-két lépéssel megjárni. A kétségek, a keresések, sőt a tévelygések is szükségszerű velejárói annak az igyekezetnek, amely végül is biztosan eljut a helyes útra. Biztosan eljut, mert aki valóban szereti a népét és valóban becsületes, az olykor -olykor tévedhet, de végül is okvetlenül jó útra talál abban az új világban, amelyben a hűség és a becsületesség minden erkölcsi norma alapja. Alekszej Tolsztojt, az írásnak ezt a nagy művészét is, ez a kettős erény irányította a valóság egyre elmélyültebb megértéséhez és az egyre művészibb eredményekhez. Ez tette lehetővé, hogy az egykori gróf a szocialista realizmus alkotóművészei közt is a legnagyobbak körében foglalhassa el méltó helyét.

Sorozatcím:
Alekszej Tolsztoj Válogatott Művei
Fordítók:
Németh László
Borító tervezők:
Végh Gusztáv
Kiadó:
Új Magyar Könyvkiadó
Kiadás éve:
1954
Kiadás helye:
Budapest
Kiadás:
Második kiadás
Nyomda:
Budapesti Szikra Nyomda
Nyomtatott példányszám:
10.000 darab
Kötés típusa:
félvászon, kiadói papírborítóban
Terjedelem:
687 oldal
Nyelv:
magyar
Méret:
Szélesség: 15.00cm, Magasság: 22.00cm
Súly:
0.70kg
Kategória:
Alekszej Tolsztojról 5
Első könyv 17
Második könyv 308
Harmadik könyv 552
A. Tolsztoj és "I. Péter" című regénye 683
A regény főbb szereplői 686

Alekszej Tolsztoj

1883 - 1945
Alekszej Nyikolajevics Tolsztoj, (oroszul: Алексей Николаевич Толстой, Nyikolajevszk, Szamarai kormányzóság, 1883. január 10. – Moszkva, 1945. február 23.) orosz-szovjet író. Regényeket, novellákat, verseket, újságcikkeket írt. 1974-ben kisbolygót neveztek el róla 3771 Alexejtolstoj néven.

Alekszej Tolsztoj  további könyvei

akár 40%
Hűségpont:
 
akár 30%
Hűségpont:
 
akár 50%
Hűségpont:
 
akár 10%
Hűségpont:
 

Az Ön ajánlója

Még nincs vélemény a könyvről, legyen Ön az első aki véleményt ír róla...