Úgy tűnik, hogy a JavaScript le van tiltva, vagy nem támogatja a böngésző. Sajnáljuk, de az oldal néhány funkciójának működéséhez, többek között a rendeléshez engedélyeznie kell a JavaScript futtatását böngészőjében. Köszönjük!

Így éltek a lovagkorban Nyugat-Európa a XI-XIV. században

Így éltek a lovagkorban - Kulcsár Zsuzsanna - Régikönyvek
(0 vélemény)

Útikönyv ez a mű, de nem távoli tájakkal, távoli népekkel ismerteti meg az olvasót, hanem a XI-XV. századi Nyugat-Európával, a középkor világának köznapi életével, szokásaival, ünnepeivel. A szerző elvezet a várakba, kolostorokba, kis falvakba, a középkori városok falai közé. Az urak, parasztok, polgárok életét látjuk: gondjaikat, bajaikat. Születés és halál, gyerekkor, tanulókor, szerelem, házasság, munka, szórakozás, betegség és temetés - ezekről ad alapos és érdekes tájékoztatást Kulcsár Zsuzsanna ebben a művében; feldolgozza nemcsak azokat az adatokat, eseményeket, amelyeket az oklevelek, krónikák őriztek meg számunkra, hanem bőven merít a lovagi eposzokból, a trubadúrok legjelentősebb költeményéből is. Külön értéke a kötetnek, hogy felhívja a figyelmet az épületek és művészettörténeti emlékek "rejtett" szépségeire, jellegzetességeire. A középkori Európa eleven élete tárul így fel az olvasó előtt. Láthatjuk, hogy mennyi szállal kapcsolódik a mi életünk a régmúlt századok életéhez, de azt is látjuk, milyen hatalmas utat tettünk meg azóta. A "sötét" és gyakran oly titokzatosnak tűnő középkor életközelbe kerül. A gazdag illusztrációs anyag kiegészíti, magyarázza az érdekfeszítő szöveget.

Borító tervezők:
Zsoldos Vera
Kiadó:
Gondolat Kiadó
Kiadás éve:
1967
Kiadás helye:
Budapest
Nyomda:
Kossuth Nyomda
Kötés típusa:
egészvászon kiadói borítóban
Terjedelem:
315 oldal
Nyelv:
magyar
Méret:
Szélesség: 17.00cm, Magasság: 24.00cm
Súly:
0.80kg
Kategória:
A lovagok 5
A parasztok 81
A városban 141
Papok, diákok, orvosok 237
Név- és tárgymutató 293
Irodalom 313

Kulcsár Zsuzsanna

1937 - 2013
Kulcsár Zsuzsanna (Budapest, 1937. augusztus 12. – 2013. július 12.) pszichológus, ELTE professzor emeritus, a pszichológiai tudományok kandidátusa, a MTA nagydoktora.

Kulcsár Zsuzsanna  további könyvei

20%
Hűségpont:
 
Antikvár könyv
2 800 Ft 2 240 Ft
20%
Hűségpont:
 
Hűségpont:
 
Antikvár könyv
2 500 Ft

Az Ön ajánlója

Még nincs vélemény a könyvről, legyen Ön az első aki véleményt ír róla...