Úgy tűnik, hogy a JavaScript le van tiltva, vagy nem támogatja a böngésző. Sajnáljuk, de az oldal néhány funkciójának működéséhez, többek között a rendeléshez engedélyeznie kell a JavaScript futtatását böngészőjében. Köszönjük!

Intelmek

Intelmek - Balogh Edgár - Régikönyvek
(0 vélemény)

Részlet a könyvből: Vitairatnak szántam ezt a kis könyvet olyan helyzetben, amikor nagyon magányosnak éreztem magamat az értelmiség köreiben. Amennyire barátja voltam akkor is minden korszerű ismeretszerzésnek és szellemi gazdagodásnak, olyannyira féltettem ifjúságunkat attól az elidegenedéstől és lebetéstől, mely eredeti vállalásainkkal, konkrét honi feladatainkkal szemben bizonyos világpolgári fölényeskedésbe, nyugatos divatokba menekült, a materialista gondolkodást egzisztencialista kételyekbe oldotta, és a közösségi szellemmel, a humánum szocialista formáival, a nemzetiségi és állampolgári elkötelezettséggel mintegy egyenrangúsította az anarchikus egyén, a liberális felelőtlenség hol filozófiai, hol szociológiai, esetenként művészi-allegorikus játékait. Nem személyekkel ütköztem, hanem fel-felbukkanó nézetekkel, eszmei mozzanatokkal, melyek szerencsére nem hatalmasodtak el. Könyvem megjelenése többször is szükségesnek érzett átdolgozások miatt késett, s ennek csak örvendhetek, mert közben két jelentős esemény következett be közéletünkben, s a megindult áramlások egyszerre feloldják gondjaimat.

Borító tervezők:
Cseh Gusztáv
Kiadó:
Kriterion Könyvkiadó
Kiadás éve:
1972
Kiadás helye:
Bukarest
Nyomda:
Intreprinderea Poligrafica Cluj
Kötés típusa:
fűzött kemény papír kiadói borítóban
Terjedelem:
158
Nyelv:
magyar
Méret:
Szélesség: 10.00cm, Magasság: 20.00cm
Kategória:

Balogh Edgár

1906 - 1996
Balogh Edgár (Írói álneve Farkas Lőrinc, szignója: -logh.) (Temesvár, 1906. szeptember 7. – Kolozsvár, 1996. június 19.) szlovákiai, majd romániai magyar publicista, főszerkesztő, egyetemi tanár, tudományegyetemi rektor.

Balogh Edgár  további könyvei

30%
Hűségpont:
 
Antikvár könyv
1 100 Ft 770 Ft
akár 70%
Hűségpont:
 

Az Ön ajánlója

Még nincs vélemény a könyvről, legyen Ön az első aki véleményt ír róla...