Ínyencek könyve

- Kiadó:
- Pallas Stúdió
- Kiadás éve:
- 2002
- Kiadás helye:
- Budapest
- Nyomda:
- Kossuth Nyomda
- ISBN:
- 9639207667
- Kötés típusa:
- kemény papírkötés
- Terjedelem:
- 228 oldal
- Nyelv:
- magyar
- Méret:
- Szélesség: 13.00cm, Magasság: 21.50cm
- Súly:
- 0.30kg
- Kategória:
VÁLOGATOTT ÍNYENCSÉGEINK 10
ÍZELÍTŐK ÉS MÁS FINOMSÁGOK 15
A titokzatos kaviár 17
„Tapas" — finom spanyol falatkák 21
Ír ínyencségek 25
„Haggis" és más skót finomságok 29
A smörgasbord 33
Híres sonkák 37
Libamáj sztori 41
A csiga, egy régi-új ínyencség 45
Omlett 49
Tojáshistóriák 53
A szarvasgomba titka 57
Receptek 61
LEVESEK DICSÉRETE 67
A gulyás világkarrierje 69
A tányérhús regénye 73
Halászlé francia módra — a bouillabaisse 77
„Zarzuela" — a tenger dala 81
Receptek 85
ELMÉLKEDÉSEK KÜLÖNFÉLE HÚSÉTELEKRŐL 91
Baromfitörténet 93
Pollo alla diavola 97
Esetem a nantes-i kacsával 99
Heránytokány Nagybányán 101
„Bistecca" — bifsztek olasz módra 105
Toszkán ízek 109
Francia csikóshús 113
Receptek 115
MÁRTÁSOK, ÍZESÍTŐK, FŰSZEREK 123
Mártások dicsérete 125
Sauce Béarnaise 129
Worcestershire és társai 131
Tabasco 133
Koriander, a halhatatlanság fűszere 135
A mellőzött torma 137
A bonyolult curry 139
A gyömbér „újrafelfedezése" 141
A balzsamecet titka 143
Receptek 145
DESSZERTEK 157
Charlotte karrierje 159
A Sacher-torta titka 161
Baba és Savarin 163
A hagyományos karácsonyi puding 165
Palacsintasztori 169
Marcipánmesék 173
Csokoládévarázs 177
Receptek 181
SAJTOK VILÁGA
Körutazás a sajtok világában 189
A trappista és népes családja 191
Gouda — "parasztsajt" Hollandiából 193
Eredetileg Parmigianónak hívták 197
Az ementáli — azokkal a híres lyukakkal 199
Császár volt a névadója 203
Egy sajt, amely „angolul beszél" 207
Brie — a lágy sajtok klasszikusa 209
Ezerféle kecskesajt 211
Aludttej-sajtok 215
Ömlesztett sajtok 217
Mascarpone és a friss sajtok családja 219
A fondue örömei 223
Receptek 227
ÍZELÍTŐK ÉS MÁS FINOMSÁGOK 15
A titokzatos kaviár 17
„Tapas" — finom spanyol falatkák 21
Ír ínyencségek 25
„Haggis" és más skót finomságok 29
A smörgasbord 33
Híres sonkák 37
Libamáj sztori 41
A csiga, egy régi-új ínyencség 45
Omlett 49
Tojáshistóriák 53
A szarvasgomba titka 57
Receptek 61
LEVESEK DICSÉRETE 67
A gulyás világkarrierje 69
A tányérhús regénye 73
Halászlé francia módra — a bouillabaisse 77
„Zarzuela" — a tenger dala 81
Receptek 85
ELMÉLKEDÉSEK KÜLÖNFÉLE HÚSÉTELEKRŐL 91
Baromfitörténet 93
Pollo alla diavola 97
Esetem a nantes-i kacsával 99
Heránytokány Nagybányán 101
„Bistecca" — bifsztek olasz módra 105
Toszkán ízek 109
Francia csikóshús 113
Receptek 115
MÁRTÁSOK, ÍZESÍTŐK, FŰSZEREK 123
Mártások dicsérete 125
Sauce Béarnaise 129
Worcestershire és társai 131
Tabasco 133
Koriander, a halhatatlanság fűszere 135
A mellőzött torma 137
A bonyolult curry 139
A gyömbér „újrafelfedezése" 141
A balzsamecet titka 143
Receptek 145
DESSZERTEK 157
Charlotte karrierje 159
A Sacher-torta titka 161
Baba és Savarin 163
A hagyományos karácsonyi puding 165
Palacsintasztori 169
Marcipánmesék 173
Csokoládévarázs 177
Receptek 181
SAJTOK VILÁGA
Körutazás a sajtok világában 189
A trappista és népes családja 191
Gouda — "parasztsajt" Hollandiából 193
Eredetileg Parmigianónak hívták 197
Az ementáli — azokkal a híres lyukakkal 199
Császár volt a névadója 203
Egy sajt, amely „angolul beszél" 207
Brie — a lágy sajtok klasszikusa 209
Ezerféle kecskesajt 211
Aludttej-sajtok 215
Ömlesztett sajtok 217
Mascarpone és a friss sajtok családja 219
A fondue örömei 223
Receptek 227
Az Ön ajánlója
Vélemények a könyvről
Valóban az ínyencek számára íródott a könyv , különlegességek és érdekes finomságokról tájékoztat a mű szerzője.