Úgy tűnik, hogy a JavaScript le van tiltva, vagy nem támogatja a böngésző. Sajnáljuk, de az oldal néhány funkciójának működéséhez, többek között a rendeléshez engedélyeznie kell a JavaScript futtatását böngészőjében. Köszönjük!

Ínyencek könyve

Ínyencek könyve - Halász Zoltán - Régikönyvek
Ínyencek könyve - Régikönyvek Ínyencek könyve - Régikönyvek Ínyencek könyve - Régikönyvek
(1 vélemény)
Kiadó:
Pallas Stúdió
Kiadás éve:
2002
Kiadás helye:
Budapest
Nyomda:
Kossuth Nyomda
ISBN:
9639207667
Kötés típusa:
kemény papírkötés
Terjedelem:
228 oldal
Nyelv:
magyar
Méret:
Szélesség: 13.00cm, Magasság: 21.50cm
Súly:
0.30kg
Kategória:
VÁLOGATOTT ÍNYENCSÉGEINK 10
ÍZELÍTŐK ÉS MÁS FINOMSÁGOK 15
A titokzatos kaviár 17
„Tapas" — finom spanyol falatkák 21
Ír ínyencségek 25
„Haggis" és más skót finomságok 29
A smörgasbord 33
Híres sonkák 37
Libamáj sztori 41
A csiga, egy régi-új ínyencség 45
Omlett 49
Tojáshistóriák 53
A szarvasgomba titka 57
Receptek 61
LEVESEK DICSÉRETE 67
A gulyás világkarrierje 69
A tányérhús regénye 73
Halászlé francia módra — a bouillabaisse 77
„Zarzuela" — a tenger dala 81
Receptek 85
ELMÉLKEDÉSEK KÜLÖNFÉLE HÚSÉTELEKRŐL 91
Baromfitörténet 93
Pollo alla diavola 97
Esetem a nantes-i kacsával 99
Heránytokány Nagybányán 101
„Bistecca" — bifsztek olasz módra 105
Toszkán ízek 109
Francia csikóshús 113
Receptek 115


MÁRTÁSOK, ÍZESÍTŐK, FŰSZEREK 123
Mártások dicsérete 125
Sauce Béarnaise 129
Worcestershire és társai 131
Tabasco 133
Koriander, a halhatatlanság fűszere 135
A mellőzött torma 137
A bonyolult curry 139
A gyömbér „újrafelfedezése" 141
A balzsamecet titka 143
Receptek 145

DESSZERTEK 157
Charlotte karrierje 159
A Sacher-torta titka 161
Baba és Savarin 163
A hagyományos karácsonyi puding 165
Palacsintasztori 169
Marcipánmesék 173
Csokoládévarázs 177
Receptek 181

SAJTOK VILÁGA
Körutazás a sajtok világában 189
A trappista és népes családja 191
Gouda — "parasztsajt" Hollandiából 193
Eredetileg Parmigianónak hívták 197
Az ementáli — azokkal a híres lyukakkal 199
Császár volt a névadója 203
Egy sajt, amely „angolul beszél" 207
Brie — a lágy sajtok klasszikusa 209
Ezerféle kecskesajt 211
Aludttej-sajtok 215
Ömlesztett sajtok 217
Mascarpone és a friss sajtok családja 219
A fondue örömei 223
Receptek 227

Halász Zoltán

1914 - 2007
Halász Zoltán (Budapest, 1914. december 31. – Budapest, 2007. március 22.) magyar újságíró, író, művelődéstörténész.

Halász Zoltán  további könyvei

Az Ön véleménye

Vélemények a könyvről

  • 2019.09.20. 21:33

    Valóban az ínyencek számára íródott a könyv , különlegességek és érdekes finomságokról tájékoztat a mű szerzője.