Úgy tűnik, hogy a JavaScript le van tiltva, vagy nem támogatja a böngésző. Sajnáljuk, de az oldal néhány funkciójának működéséhez, többek között a rendeléshez engedélyeznie kell a JavaScript futtatását böngészőjében. Köszönjük!

Iránytű a végtelenhez Beszélgetés a szabadságról és a parancsolatokról

Iránytű a végtelenhez - Böjte Csaba, Karikó Éva - Régikönyvek
Iránytű a végtelenhez - Régikönyvek Iránytű a végtelenhez - Régikönyvek
(0 vélemény)

Csak a végtelen szabadság fényében szabad és érdemes beszélni a törvényekről, ahol nem a félelem köt gúzsba, hanem a másik emberért is felelősséget érző és legbensőbb álmod felé vezető szeretet vezérel. Csaba testvér A korszellemáltal sugallt előítéletek és a fölöslegesen bejárt kerülőutak fáradtsága nyög fel a Karikó Éva által hitelesen tolmácsolt kételkedésben. Ezzel szembesül minden hívő ember, aki házibulikban, kocsmaasztaloknál és az élet bármilyen terepén a hitéről beszél: előbb-utóbbdefenzívába szorulva felelgetünk az egyre durvuló, gúnyos felvetésekre. A bizonytalanság korában Csaba testvér szavainak az ad biztos alapot, hogy nem neki kell kitalálnia a válaszokat. Ezt a derűs erőt tartom az első két kötet legtanulságosabb mozzanatának, a válaszok pontosságaés sajátos humora mellett ebből tanultam a legtöbbet. Kovács Ákos - énekes A könyv lapjain olvasható költemények, nagy szentek és kiváló emberek gondolatai nem csak művészi illusztrációként jelennek meg, hanem a hitről szóló gyönyörű vallomásokkal tesznek tanúságot arról, hogy a kötetben megjelenő értékek nem csak egy szűk réteg kiváltságai, hanem az emberek lelke mélyén szunnyadó vágyak, melyeknek megélése az igazi boldogság forrása. Erdő Péter bíboros Böjte Csaba atya olyan természetességgel szól mindenkihez, kortól, rangtól, felekezettől függetlenül, ami akkor is megfogná a halandót, ha nem élvezetes stílusban tenné. Ám minthogy magával ragadó, metaforákban, találó hasonlatokban bővelkedő, gazdag nyelven érvel, valósággaltérítő a hatása. Megyeri Dávid (Magyar Nemzet) Csaba testvér nem lacafacázik, nincs mellébeszélés, egyrészt-másrészt, hiszen az igen legyen igen, a nem pedig nem. Köntörfalazás nélkül beszél akár erőszakról, abortuszról, pedofíliáról, homoszexualitásról, politikai és gazdasági diktatúráról, megrázóan vagy éppen szellemesen. Hegyi Zoltán (Magyar Nemzet) Nem vagyok keresztény, ugyanakkor (vagy talán pont ezért) kíváncsi vagyok a tanításokra, azok értelmezésére. Az egyház pedig általában hirdet, párbeszéd nélkül, éppen ezért óriási dolog volt számomra, hogy az általam amúgy is nagyon tisztelt Csaba testvér hétköznapi dolgokon, saját történetekkel , konkrétan magyarázza el a parancsolatokat. moly.hu

Kiadó:
Helikon Kiadó Kft.
Kiadás éve:
2016
Kiadás:
Ötödik, javított és bővített kiadás
Nyomda:
Alföldi Nyomda Zrt.
ISBN:
9789632278384
Kötés típusa:
kemény papírkötés
Terjedelem:
232 oldal
Nyelv:
magyar
Méret:
Szélesség: 17.00cm, Magasság: 24.00cm
Kategória:
7 Ajánlás
8 Előszó
// Bevezető
IS Parancsolatök — a szabadság útjelző táblái
51 1. parancsolat: Uradat, Istenedet imádd, és csak neki szolgálj!
55 II. parancs lat: Isten nevét híába ne vedd!
62 III. parancsolat: Az Úr napját szenteld meg!
73 IV. parancsolat: Aryádat és anyádat tiszteld!
87 V. parancsolat: Ne ölj!
111 VI. parancsolat: Ne paráználkodj!
164 VII. parancsolat: Ne lopj!
171 VIII. parancsolat: Ne hazudj, és mások becsületében kárt ne tégy!
191 IX. parancsolat: .Felebarátodh47stársát ne kívánd!
213 X. parancsolat: Mások tulajdonát ne kívánd!
227 Ámen
730 A Szentírás könyveinek rövidítései


Böjte Csaba

1959 -
Böjte Csaba (Kolozsvár, 1959. január 24. –) ferences rendi szerzetes, a Dévai Szent Ferenc Alapítvány alapítója. Az általa létrehozott gyermekmentő szervezet célja az Erdélyben sanyarú körülmények között, sokszor az éhhalál szélén tengődő gyermekek felkarolása.

Böjte Csaba  további könyvei

Arra születtél, hogy ajándék legyél - Böjte Csaba, Karikó Éva - Régikönyvek
15%
2 999 Ft 2 549 Ft (15%)
Új könyv
Ablak a végtelenre - Böjte Csaba, Karikó Éva - Régikönyvek
15%
2 990 Ft 2 542 Ft (15%)
Új könyv

Az Ön véleménye

Még nincs vélemény a könyvről, legyen Ön az első aki véleményt ír róla...