Úgy tűnik, hogy a JavaScript le van tiltva, vagy nem támogatja a böngésző. Sajnáljuk, de az oldal néhány funkciójának működéséhez, többek között a rendeléshez engedélyeznie kell a JavaScript futtatását böngészőjében. Köszönjük!

"...író leszek, semmi más..." - Irodalmi élet, irodalmiság és öntükröző eljárások a Jókai-szövegekben

"...író leszek, semmi más..." - Irodalmi élet, irodalmiság és öntükröző eljárások a Jókai-szövegekben - Gyimesi Emese; Surányi Beáta; Ujvári Hedvig; Steinmacher Kornélia; Szajbély Mihály; Eisemann György; Margócsy István; Vaderna Gábor; Török Lajos; Hites Sándor; Török Zsuzsa; Szilágyi Márton; Fried István - Régikönyvek
(0 vélemény)

A kötet a 2014. december 56-án, Balatonfüreden megrendezett, a reneszánszát élő Jókai-kutatás új eredményei számára fórumot teremtő, 2004-ben indított konferencia-sorozat és tudományos tanácskozás 3. állomásán elhangzott előadásokat közli. A tanulmányok egy része olyan műfajokat (dráma, novella, verses epika) állít fókuszba, amelyek eddig szinte egyáltalán nem kaptak figyelmet, másik csoportja pedig olyan szövegekkel foglalkozik, amelyek mindeddig kívül estek a kritika figyelmén. A harmadik szövegcsoportban közölt tanulmányok a legolvasottabb, a leginkább kanonizált regények közé tartozó szövegek radikálisan új szempontú, a mai olvasót is megszólítani képes értelmezését kínálják.

Kiadó:
Balatonfüred Városért Közalapítvány
Kiadás éve:
2015
ISBN:
9789639990364
Terjedelem:
236 oldal

Az Ön ajánlója

Még nincs vélemény a könyvről, legyen Ön az első aki véleményt ír róla...