Úgy tűnik, hogy a JavaScript le van tiltva, vagy nem támogatja a böngésző. Sajnáljuk, de az oldal néhány funkciójának működéséhez, többek között a rendeléshez engedélyeznie kell a JavaScript futtatását böngészőjében. Köszönjük!

Isten békéje I-II. (egy kötetben)

Isten békéje I-II. (egy kötetben) - Major Ottó - Régikönyvek
(0 vélemény)

Az Isten békéje a millenáris Magyarország történelmi-társadalmi regénye. Két évtized története, azé a húsz esztendőé, mely az első világháború kitöréséhez vezetett. A regény főalakja Talán János, aki gyermekként kerül vidékről a fővárosba, és itt formálódik kisinasból érett férfivá. A megismerés, az igazságkeresés és a társadalmi érvényesülés indulata munkál benne, és egyesül egy reménytelennek látszó szenvedélyben, Budanovits Etelka iránt való szerelmében. A történet főhőse együtt növekszik a korral, azokkal a történelmi erőkkel, amelyek a kort és őt magát is alakítják. Sorsának követése alkalmat ad a századforduló magyar társadalmának kiterjedt és színes ábrázolására. Keresztmetszete ez az egykorú magyar életnek, a legalsóbb társadalmi szféráktól a történelmi arisztokráciáig. Erjedésében, bomlásában mutatja a társadalmat. Azokkal a társadalmi, gazdasági és szellemi mozgalmakkal, amelyeknek ismerete és megértése nélkül nemcsak az ábrázolt, kezdetekben oly gazdag kort, de a későbbi évtizedek és a mai idők történetét se érthetjük meg igazán.

Kiadó:
Magvető Kiadó
Kiadás éve:
1964
Kiadás helye:
Budapest
Kiadás:
Második kiadás
Kötés típusa:
nyl-kötés kiadói borítóban
Terjedelem:
629
Nyelv:
magyar
Méret:
Szélesség: 13.00cm, Magasság: 19.00cm
Kategória:

Major Ottó

1924 - 1999
Major Ottó (Budapest, 1924. április 4. – Budapest, 1999. február 22.) magyar író. Az Újhold, a Magyarok, az Alkotás, a Kortárs munkatársa volt. A Lengyel József Kollégium alelnöke és a Kassák Lajos Társaság elnöke volt.

Major Ottó  további könyvei

30%
Hűségpont:
 
Kiadás éve: 1975
Antikvár könyv
600 Ft 420 Ft
30%
Hűségpont:
 
Kiadás éve: 1974
Antikvár könyv
600 Ft 420 Ft
20%
Hűségpont:
 
Antikvár könyv
800 Ft 640 Ft

Az Ön ajánlója

Még nincs vélemény a könyvről, legyen Ön az első aki véleményt ír róla...