Úgy tűnik, hogy a JavaScript le van tiltva, vagy nem támogatja a böngésző. Sajnáljuk, de az oldal néhány funkciójának működéséhez, többek között a rendeléshez engedélyeznie kell a JavaScript futtatását böngészőjében. Köszönjük!

Isten nem szerencsejátékos / Ne szeress, ne szeress

Isten nem szerencsejátékos / Ne szeress, ne szeress - Gyurkovics Tibor - Régikönyvek
(0 vélemény)

RERUM NOVARUM címmel XIII. Leó pápa 1891-ben enciklikát adott ki. Összefoglalta benn a kor tudósainak, szellemi embereinek tanulmányait arról, hogyan fésülhető össze a szocializmus (kommunizmus) és a kereszténység, az egyház. Nagyon sok filozófus, író, társadalomkutató úgy látta, hogy a Marx-Engels által vizionált imperializmus ellenszere lehet a keresztényszocializmus. A magántulajdon eltörlése. A munkásosztály és a parasztság felemelése, az osztályharc megszüntetése. A szociális tevékenység minden elé helyezése. Az elesettek felkarolása. A kizsákmányoló tőkések elzavarása - mindez az egyház részvételével. Miért ne lehetne a szocializmusban élő ember istenhívő? Miért ne lehetne összeházasítani azt, ami értékelhető a marxizmusban, Jézus Krisztussal? A marxi értelemben vett szocialista államrendben miért ne lehetnének templomok, bazilikák, püspökségek, és egyáltalán - a kommunista utópia miért helyezkedne szembe a vallással? Jó, ebben az esetben ki kell dobni a hajóról a dialektikus materializmus több tonnányi csomagját, dobjuk hát ki! Lelkes csoportok jöttek létre, mozgalom - miközben a kapitalizmus haszonélvezői nevettek az egészen, úgysem lesz ebből semmi. És nekik lett igazuk. Egyelőre. De ki tudja, mit tartogat még a jövő?

Sorozatcím:
Nemzeti könyvtár
Kiadó:
Magyar Közlöny Lap- és Könyvkiadó
Kiadás éve:
2017
Kiadás helye:
Budapest
Nyomda:
Magyar Közlöny Lap- és Könyvkiadó Kft.
ISBN:
9786155710209
Kötés típusa:
kemény papír
Terjedelem:
368 oldal
Nyelv:
magyar
Méret:
Szélesség: 21.00cm, Magasság: 27.00cm
Kategória:

Gyurkovics Tibor

1931 - 2008
Gyurkovics Tibor (Budapest, 1931. december 18. – Budapest, 2008. november 16.) Kossuth- és József Attila-díjas magyar költő, író, pszichológus, a Digitális Irodalmi Akadémia alapító tagja.

Gyurkovics Tibor  további könyvei

A test balladája - Gyurkovics Tibor - Régikönyvek
73%
1 000 Ft 270 Ft (73%)
Antikvár könyv
Kettős zsoltár - Gyurkovics Tibor - Régikönyvek
43%
1 800 Ft 1 026 Ft (43%)
Antikvár könyv
Mindennapi szerelmünket add meg nekünk ma - Gyurkovics Tibor - Régikönyvek
legjobb ár
600 Ft 200 Ft (67%)
Antikvár könyv
Halló, Krisztus - Gyurkovics Tibor - Régikönyvek
33%
1 500 Ft 1 005 Ft (33%)
Antikvár könyv

Az Ön véleménye

Még nincs vélemény a könyvről, legyen Ön az első aki véleményt ír róla...