Úgy tűnik, hogy a JavaScript le van tiltva, vagy nem támogatja a böngésző. Sajnáljuk, de az oldal néhány funkciójának működéséhez, többek között a rendeléshez engedélyeznie kell a JavaScript futtatását böngészőjében. Köszönjük!

Istenkereső ember, emberkereső Isten

Istenkereső ember, emberkereső Isten - Nemeshegyi Péter - Régikönyvek
(0 vélemény)

Az athéni Areioszpagoszon mondta Szent Pál apostol csaknem kétezer évvel ezelőtt: „Isten szabta meg az emberek tartózkodásának meghatározott idejét és határait, hogy keressék Istent, hátha megérzik őt és megtalálják, hiszen nincs messze egyikünktől sem. Mert ő benne élünk, mozgunk és vagyunk” (ApCsel 17,27-28). Ezt a soha véget nem érő keresést szeretné folytatni ez a könyv. Az ember, mint állandóan kérdező élőlény, elkerülhetetlenül eljut a végső kérdés feltevéséhez. Az emberi szellem négy működési területe, a szépség (esztétika), az igazság (tudomány), a jóság (etika) és a transzcendens valóságra való nyitottság (vallás) különbözőképpen, de mind ugyanannak a végső titoknak a hordózói: bennük „jelenti magát” a felfoghatatlan Isten. Az emberi istenkeresés történetének néhány kimagasló mozzanatát elemzi ez a könyv, hogy végül rátérjen Isten önkinyilatkoztatásának történetére. Hiszen a Biblia istenképe is fejlődött és alakult az évszázadok során. A primitív vonások fokozatosan eltűntek, és Jézusban végérvényesen és véglegesen feltárta önmagát az egyértelműen jó Isten. Az irgalmas, emberszerető és embereket „kereső” Isten. Csodás konvergencia látható tehát az emberiség hosszú történetében megmutatkozó istenkeresés és az isteni önkinyilatkoztatás csúcspontja, a jézusi evangélium között. Jézus által már nemcsak beszélhetünk Istenről, hanem szólhatunk is Istenhez, és Atyának szólíthatjuk őt.

Sorozatcím:
Jezsuita könyvek
Kiadó:
Jézus Társasága Magyarországi Rendtartománya
Kiadás éve:
2013
Kiadás helye:
Budapest
Nyomda:
Printmedia Com Kft.
ISBN:
9789638014337
Kötés típusa:
ragasztott papír
Terjedelem:
146
Nyelv:
magyar
Méret:
Szélesség: 15.50cm, Magasság: 22.00cm
Súly:
0.10kg
Kategória:

Nemeshegyi Péter

1923 -
P. Nemeshegyi Péter S.J. (Budapest, 1923. január 27. –) jezsuita szerzetes, egyetemi tanár, dékán. A japán Szent Kincs Rendjé-nek, "Arany Sugarak a Nyakszalaggal" kitüntetettje.

Nemeshegyi Péter  további könyvei

A szeretet útja - Nemeshegyi Péter - Régikönyvek
15%
1 400 Ft 1 190 Ft (15%)
Új könyv
''Megesett rajtuk a szíve'' - Nemeshegyi Péter - Régikönyvek
15%
980 Ft 833 Ft (15%)
Új könyv
Istentől Istenhez - Nemeshegyi Péter - Régikönyvek
20%
800 Ft 640 Ft (20%)
Antikvár könyv
Mi a kereszténység? - Nemeshegyi Péter - Régikönyvek
30%
600 Ft 420 Ft (30%)
Antikvár könyv

Az Ön véleménye

Még nincs vélemény a könyvről, legyen Ön az első aki véleményt ír róla...