Úgy tűnik, hogy a JavaScript le van tiltva, vagy nem támogatja a böngésző. Sajnáljuk, de az oldal néhány funkciójának működéséhez, többek között a rendeléshez engedélyeznie kell a JavaScript futtatását böngészőjében. Köszönjük!

Ízről-ízre

Ízről-ízre - Varga Antal, Gregor József - Régikönyvek
(0 vélemény)
Kiadó:
Universum Kiadó
Kiadás éve:
1991
Kiadás helye:
Szeged
Nyomda:
Petőfi Nyomda
ISBN:
9633850347
Kötés típusa:
ragasztott papír
Terjedelem:
199 oldal
Nyelv:
magyar
Méret:
Szélesség: 13.00cm, Magasság: 20.00cm
Súly:
0.20kg
Kategória:
Előételek 7
Töltött paradicsom 8
Töltelékek meleg töltött paradicsomhoz 8
Töltelékek hideg töltött paradicsomhoz 9
Töltött póréhagyma 10
Töltött padlizsán 11
Louisianai legyó 12
Gomba palacsintatésztában 12
Levesek 13
Uborkaleves 14
Korhelyleves 14
Szoljanka 15
Scsí 16
Savanyúleves tüdőgombóccal 16
Vasi bableves 17
Hamis gulyásleves 17
Hideg uborkaleves 18
Nyári kaporleves 18
Sóskaleves 19
Nyers gyümölcsleves 19
Savanyúkáposzta-leves gombával 19
Szegedi csirkegulyás 20
Erdélyi húsos leves 20
Svéd gulyás 21
Zsírtalan zöldségleves 22
Szárnyas aprólékleves 22
Velőleves 23
Agglegény leves 23
Halászlevek 25
Szegedi halászlé a múlt század végéről 28
Dunapentelei halászlé 29
Halászlé Gregor-módra 30
Húsételek 31
A húsokról általában 32
A húsok előkészítése és sütése 32
Roston- és nyársonsültek 34
Rostonsütés 34
Fatányéros (Flekken) 35
Nyársonsültek 35
Zsiványpecsenye, vagy rablóhús 36
Vegetás disznóhús 36
Peremes fasírozott 37
Rácpaprikás (Gyuvecs) 37
Aprópecsenye csülökből 38
Bébi szelet Ivkovics-módra 39
Brassói sertéscsülök 40
Scsevabcsicsa I. (szerb) 41
Scsevabcsicsa II. 41
Scsevabcsicsa III. 41
Mititei (Román "scsevab") 42
Raznjici 43
Szegedi cupákos 43
Bundás csirke 44
Töltött tyúknyak 45
Cigánka (Felvidéki étel) 45
Birkapörkölt 46
Vasi töltöttkáposzta 47
Szárma szerb módra 48
Vasi kocsonya 49
Kocsonya Gregor-módra 49
Vasi pecsenye 50
Oxfordi húspogácsák 51
Bevert hússzeletek 51
Mustáros serésborda 52
Tejben párolt baszk szelet 52
Bajor kolbászos káposzta 5
Lasagna 53
Borban sült csirke 54
Fiaim kedvence 55
Májfasározott 55
Vendégtál I. (Pál Évától) 56
Vendégtál II. (Pál Évától) 56
Májropogós I. 58
Májropogós II. 58
Hamispacal 59
Mariska feltétje 59
Sóágyon sült csirke 60
Pulykamell gazdasszony módra 60
Csirke nyárson 61
Lusta sült csirke 62
Bajor rostényos 62
Vagdalt hús bajor módra 63
Tűzdelt májszelet 64
Vasimadár 64
Zsebeshús 64
Vagdalt román módra 65
Tepsis rántottcsirke 65
Szegedi sertésborda 66
Tejszínes vese 66
Rakott tojás erdész módra 67
Sonkás pirítós 67
Töltött sertéscomb 68
Párizsi kosárkák 68
Razsnicsi I. 69
Töltött razsnicsi (szajkó Ferenc receptje) 70
Vajdasági razsnicsi 70
Mutykalica 70
Panírozott töltött rolád Szajkó-módra 71
Magyarkanizsai egyveleg 72
Bosnyák fazék 72
Seréscsülök Pékné-módra 73
Töltött pulykamell 73
Rác ponty 74
Hússal töltött paradicsom 75
Hússal töltött hagyma 75
Hússal töltött palacsonta 76
Hoppel - Poppel (Holland étel) 76
Töltött bélszín 77
Lecsó Dr. Takács (Gregorné) módra 77
Falstaff kedvence 78
Csülök Gara-módra 79
Kibda el moch (máj velővel) 79
Taboli 80
Pstak (töltött kifli) 80
Fasírt serésmájból 81
Szürke rizseshús 81
Rövidkaraj szeletek marinált paprikával 82
Töltött sertésláb (Horváth Gyula után) 82
Óvári sertésborda 83
Főtt marhahús pikánsan 83
Főtt hús burgonya ágyban 84
Olajban sült rudacskák 84
Pincepörkölt 85
Székely bíró kedvence 85
Sertésszív vadasan (Berkesi Kiss Marika, Sv. Martin) 86
Marhafelsál (id. Kernácsné-módra) 87
Kernácsné Ari receptjei 88
Töltött tök 88
Fácános csirke 88
Máj krokett 98
Rakott szelet Icike-módra 90
Tejfölös tökfőzelék pörkölttel 90
Tejszínes lencsefőzelék pörkölttel 91
Tejszínes csirke- vagy kacsaméj 91
Angol virsli-felfújt 92
Vadhúsételek 93
A vadhúsételekről általában 94
Főzés 94
Sütés 94
Párolás 96
Vadhúsételek zsiradékszülséglete 97
Vadhúsételek fűszerszükséglete 98
Fácán bácskai módon 98
Fácán töltve 99
Tűzdelt nyúl pácolva 100
Nyúlcomb vagy - gerinc vadasan 100
Hagymás vadnyúlhús 101
Szalonnás őzcomb 11
Bográcsgulyás vaddisznóból 102
Vaddisznó-vesepecsenye frissen sütve 102
Paprikás vaddisznószelet 103
Vaddisznópörkölt 104
Borsos tokány vaddisznóból 104
Nem tudjuk, hogy tudja-e? 107
Néhány fűszerről röviden 113
Ketchup 115
Mártások 117
Tormamártás I. 118
Tormamártás II. 118
Rozmaringmártás 118
Tejfölös gombamártás 119
Kapormártás 119
Hagymamártás 120
Zsemlemártás 120
Fokhagymamártás 120
Fokhagymás-tormamártás 121
Rebarbara mártás 121
Fondük 123
Mi is az a fondü? 124
Fondü tormásan 124
Kolbászfondü 125
Virslifondü 125
Fehérpecsenye fondü 126
Egy klasszikus fondü 126
Saláták - Savanyúságok 129
Amerikai saláta 130
Sajtsaláta 131
Saláta párizsiból vagy virsliből 131
Majonézes gombasaláta 132
Vitamin saláta 132
Padlizsánsaláta 133
Patiszonsaláta 133
Savanyúkáposzta-saláta I. 133
Savanyú káposzta saláta II. 134
Hamis uborkasaláta 134
Szárnyassaláta 135
Párizsisaláta 135
Strasbourgi saláta 136
Paradicsomsaláta 136
Vegyes uborkasaláta 137
Uborkasaláta I. 137
Uborkasaláta II. 137
Virslisaláta 138
Krinolin- vagy virslisaláta 138
Kovászos uborka 138
Nyári káposztasaláta 139
Reszelt zöldségsaláta 139
Burgonyasaláta 139
Vegyes saláta 140
Ízes saláta 140
Vinaigrette-mártás I. 141
Vinaigrette-mártás II. 141
Nizzai saláta 142
Sajtos saláta 142
Téli saláta 142
Francia karfiolsaláta 143
Holland karfiolsaláta 144
Krémsajtos uborkasaláta 144
Saláta (Pél Évától) 144
Vizes uborka 145
Tárkony ecet 146
Ajvar I. 146
Ajvar II. 146
Paprikasaláta 147
Paprika-paradicsom saláta 147
Pórésaláta 148
Zöldbabsaláta 148
Néhány salátaöntet 149
Borecet 150
Amerikai salátaöntet 150
Német salátaöntet 150
Francia majonéz 150
Spanyol majonéz (Alli-oli) 151
Tartármártás 151
Egy kímélő tartár 151
Burgonyás Ételek 153
Burgonyás vagdalthús 154
Subenajz (Gécsegné Marika receptje) 154
Gnocchi- olasz burgonyagombóc 154
Krumplikása 155
Krumplihús olajban sütve 155
Virsli burgonyatésztában 156
Paprikás krumpli sűrűn 156
Helyi különlegességek 159
Dödölle (Vasi étel) 160
Sonkás derelye 160
Ficege 161
Vasi pirított burgonya 162
Bozsoki krumpli 162
Sütemények, Tészták, Gyümölcsök 163
Túrós lepény (Máóra Ferencné receptje) 164
Gyors almás 165
Sajtos-sós rúd 165
Sajtos tészta 166
Almásbéles 166
Túrós pogácsa 167
Kefíres kalács 167
Joghurtos kalács 168
Belgrádi gyógykalács (korpás kalács) 168
Stangli 168
Palacsinta bomba 169
Graham kenyér 170
Túrópogácsa kaprosan 171
Szeletelt alma bortésztás bundában 171
Túrós sütemány (Pál Évától) 172
Rakottmetélt 172
Töpörtyűs pogácsa (omlós) 173
Töpörtyűs pogácsa (leveles) 174
Eszti néni pogácsája 174
Hájas pogácsa 175
Hájas tészta 175
Hajtogatás nélküli leveles tészta 176
Túrós pogácsa 177
Sajtos pogácsa 177
Dióskifli kisanyó módra 178
Habos szilva 178
Rakott gyümölcskocsonya 178
Kifli felfújt 179
Túrófánk 180
Rántott akác-, illetve bodzavirág 180
Darézsfészek (Nacsáné Marikától) 180
Káposztás palacsinta 181
Gombás palacsinta 181
Sós rúd (Nacsáné Marikától) 182
Sajttekercs (Nacsáné Marikától) 182
Egyebek 185
55555-ös szalámi 186
Darát töpörtyű 186
Vasi töpörtyű 187
Zalában kedvelt étel 187
Bodza ital (Andrásfai módon) 187
Rebarbara kompót 188
Dinnye sonkával 188
Töltött tojás 188
Befejezésül még néhány dolog 189

Varga Antal

Varga Antal  további könyvei

40%
Hűségpont:
 
Kiadás éve: 2006
Antikvár könyv
900 Ft 540 Ft
60%
Hűségpont:
 
Antikvár könyv
900 Ft 360 Ft
40%
Hűségpont:
 
Kiadás éve: 2002
Antikvár könyv
900 Ft 540 Ft

Az Ön ajánlója

Még nincs vélemény a könyvről, legyen Ön az első aki véleményt ír róla...