Úgy tűnik, hogy a JavaScript le van tiltva, vagy nem támogatja a böngésző. Sajnáljuk, de az oldal néhány funkciójának működéséhez, többek között a rendeléshez engedélyeznie kell a JavaScript futtatását böngészőjében. Köszönjük!

Japán iparművészet XVII-XIX. század

Japán iparművészet XVII-XIX. század - Ferenczy László - Régikönyvek
Japán iparművészet XVII-XIX. század - Régikönyvek Japán iparművészet XVII-XIX. század - Régikönyvek
(0 vélemény)

Japán kevéssé ismert hagyományos kultúrájáról és iparművészetéről kap alapos áttekintést az olvasó Ferenczy László könyvéből. A japán iparművészeti alkotások világszerte a múzeumok és magángyűjtemények nagybecsű darabjai. Növekvő népszerűségük következtében azonban mind több hamisítvány és kereskedelmi áru is forgalomba kerül. A szerző fő érdeme, hogy a szakirodalom és a műfajok elmélyült elemzése alapján széles körű ismereteket nyújt e témában a tájékozódáshoz. Két egymást követő történeti korszak nagyszerű iparművészetét tárják fel e könyv lapjai, Európába és Amerikába túlnyomórészt ennek az időszaknak az alkotásai jutottak el. Az Edo-korszakot (1603-1868) Japán elzárkózása, helyi hagyományokon alapuló belső fejlődése jellemezte, amit a Meiji-korszakban (1868-1912) gyors nyugatiasodás váltott fel. Az egyes művességek körébe tartozó technikákat, tárgyfajtákat, eszközöket széles társadalmi és művészettörténeti keretben, esztétikai értékeléssel ismerteti a szerző. A kerámia, a fémművesség és a textilművészet mellett olyan speciális műfajokkal is foglalkozik, mint a kardkovácsolás, a lakkművesség, az elefántcsont- és fafaragás, így részletesen ismerteti a gyűjtők körében is népszerű tárgyakat: netsukékat, gyógyszertartó inrókat, kardtartozékokat stb. Bőven tárgyalja a teaszertartás művészi edénykészletét és esztétikáját. Az ikonográfia, az egyes díszítőmotívumok magyarázata is helyet kapott munkájában. A Hopp Ferenc Keletázsiai Művészeti Múzeum gyűjteményéből válogatott 250 műtárgy felvételei mellett megtaláljuk azok tudományos feldolgozását is; az illusztrációs anyagot a tokyoi Nemzeti Múzeum anyagából választott tizenkét, nemzeti kincsnek számító remekmű egészíti ki.

Borító tervezők:
Urai Erika
Kiadó:
Corvina Kiadó
Kiadás éve:
1981
Kiadás helye:
Budapest
Nyomda:
Kossuth Nyomda
ISBN:
9631310760
Kötés típusa:
egészvászon kiadói borítóban
Terjedelem:
340 oldal
Nyelv:
magyar
Méret:
Szélesség: 22.00cm, Magasság: 24.00cm
Súly:
1.30kg
Kategória:
Bevezetés 7

Ferenczy László

1898 - 1946
Ferenczy László (Felsővisó, 1898. március 9. – Budapest, 1946. május 31.) magyar csendőrtiszt, a második világháború idején a magyarországi zsidók deportálásában szerepet játszó csendőrség és a német biztonsági rendőrség (SD) összekötője 1944 március végétől.

Ferenczy László  további könyvei

40%
Hűségpont:
 
Antikvár könyv
2 000 Ft 1 200 Ft
30%
Hűségpont:
 
Antikvár könyv
4 800 Ft 3 360 Ft
30%
Hűségpont:
 
30%
Hűségpont:
 
Antikvár könyv
800 Ft 560 Ft

Az Ön ajánlója

Még nincs vélemény a könyvről, legyen Ön az első aki véleményt ír róla...