Úgy tűnik, hogy a JavaScript le van tiltva, vagy nem támogatja a böngésző. Sajnáljuk, de az oldal néhány funkciójának működéséhez, többek között a rendeléshez engedélyeznie kell a JavaScript futtatását böngészőjében. Köszönjük!

Jó házból való tanársegéd

Jó házból való tanársegéd - Török Rezső - Régikönyvek
(3 vélemény)

Hasonmás kiadás. "Várom a víg olvasótól, hogy jót nevet ezen a könyvön, mely nagyképű megrendülés pápaszemén át láttatja a nevetnivalóan olcsó és tehetetlen életet. Várom az orvostól, hogy elnézéssel húny szemet fecsegéseim fölött és nem felejti: az íróból csak néha lesz olvasó, de az orvosból mindig paciens lesz. Várom a kritikustól, hogy megint csak nem veszi észre sündörgésemet a kertek alatt; vígan és közvetlenül sündörögtem eddig is, nagyon szeretem ezt az igénytelen, de egyben zavartalan és mulatságos sorsocskát. Várom a tudóstól, hogy magasról lenézze és Várom a jótét lélektől, hogy a földről szemeihez emelje ezt a könyvemet."

Kiadó:
Kultursped Kft.
Kiadás éve:
1989
Kiadás helye:
Budapest
Nyomda:
Dabasi nyomda
Kötés típusa:
kemény papírkötés
Terjedelem:
382 oldal
Nyelv:
magyar
Méret:
Szélesség: 14.50cm, Magasság: 20.50cm
Súly:
0.40kg
Kategória:

Török Rezső

Török Rezső  további könyvei

30%
Hűségpont:
 
40%
Hűségpont:
 
Antikvár könyv
900 Ft 540 Ft
legjobb ár
Hűségpont:
 
50%
Hűségpont:
 
Antikvár könyv
1 000 Ft 500 Ft

Az Ön ajánlója

Vélemények a könyvről

  • 2020. 02. 25. 7:34

    Ahogy azt Török Rezsőtől megszoktuk, humoros, fordulatos, felvet nagy kérdéseket is, de alapvetően könnyű regény. A nyelvezete kicsit nehéz a mai szóhasználathoz képest, van ennél könnyebben olvasható műve is, de így is élvezhető.

  • (1989Kultursped Kft.) 2018. 09. 09. 9:02

    A Jó házból való tanársegéd nekem kevésbé tetszett, mint egykor a Garas nélkül, vagy a Cynthus felesége. Valahogy kevésbé éreztem mélynek ezt az írást, mint amazokat. Pedig itt is furcsán keverednek a mulatságos és a megható mozzanatok. Egy ifjú kutatóorvos magán kísérletezik, s miközben rákkal fertőzi meg önnön testét szerelembe esik. Nagy, különös erénynek kell tartanunk a regényben, hogy a szerző végül nem csábul el –, s hogy mindebből mégsem keveredik nagy happy end, s bár a szerelmesek így is összekerülnek a végén, boldogságuk ideje nagyon korlátozott, napokban mérhető…

  • (1989Kultursped Kft.) 2017. 09. 27. 11:45

    Aki szereti a romantikus történeteket, annak tetszeni fog. A regény jól szerkesztett, izgalmas,humoros. Cselekménye pörgős, a jellemrajzok jól sikerültek.