Úgy tűnik, hogy a JavaScript le van tiltva, vagy nem támogatja a böngésző. Sajnáljuk, de az oldal néhány funkciójának működéséhez, többek között a rendeléshez engedélyeznie kell a JavaScript futtatását böngészőjében. Köszönjük!

Jogszociológia A jog társadalom- és történelemelméletének problémái

Jogszociológia - Horváth Barna - Régikönyvek
(0 vélemény)

Horváth Barna 1934-ben németül írt könyve a magyar jogfilozófiai és jogszociológiai gondolkodás egyik elfeledett alapműve, amely Zsidai Ágnes gondozásában most jelenik meg először magyarul. A szerző szinoptikus elméletében a jog mibenlétére, megismerésére, változására és helyességére vonatkozó kérdésfeltevéseit újító módon fogalmazza meg. Bár korának jellemző, a Sein és Sollen megkülönböztetésén és a módszertisztaság követelményén nyugvó neokantiánus paradigmáját fenntartja, a létezés és érvényesség kapcsolatának elméleti megragadása során fogalomképzésébe erőteljesen beépíti az angolszász pragmatikus-empirikus jogfelfogás szempontjait is.

Sorozatcím:
Osiris Könyvtár
Fordítók:
Zsidai Ágnes
Kiadó:
Osiris Kiadó
Kiadás éve:
1995
Kiadás helye:
Budapest
Nyomda:
Széchenyi Nyomda
ISBN:
9633790573
Kötés típusa:
ragasztott papír
Terjedelem:
430 oldal
Nyelv:
magyar
Méret:
Szélesség: 12.50cm, Magasság: 20.00cm
Súly:
0.30kg
Kategória:

Horváth Barna

1896 - 1973
Horváth Barna (Budapest, 1896. augusztus 25. – New York, Amerikai Egyesült Államok, 1973. március 3.) magyar jogtudós, jogfilozófus, jogszociológus, az MTA levelező tagja (1945), az újkantiánus jogbölcselet (jogpozitivizmus) képviselője.

Horváth Barna  további könyvei

450 Ft visszajár
Hűségpont:
 

Az Ön ajánlója

Még nincs vélemény a könyvről, legyen Ön az első aki véleményt ír róla...