Úgy tűnik, hogy a JavaScript le van tiltva, vagy nem támogatja a böngésző. Sajnáljuk, de az oldal néhány funkciójának működéséhez, többek között a rendeléshez engedélyeznie kell a JavaScript futtatását böngészőjében. Köszönjük!

Jogszociológia A jog társadalom- és történelemelméletének problémái

Jogszociológia - Horváth Barna - Régikönyvek
(0 vélemény)

Horváth Barna 1934-ben németül írt könyve a magyar jogfilozófiai és jogszociológiai gondolkodás egyik elfeledett alapműve, amely Zsidai Ágnes gondozásában most jelenik meg először magyarul. A szerző szinoptikus elméletében a jog mibenlétére, megismerésére, változására és helyességére vonatkozó kérdésfeltevéseit újító módon fogalmazza meg. Bár korának jellemző, a Sein és Sollen megkülönböztetésén és a módszertisztaság követelményén nyugvó neokantiánus paradigmáját fenntartja, a létezés és érvényesség kapcsolatának elméleti megragadása során fogalomképzésébe erőteljesen beépíti az angolszász pragmatikus-empirikus jogfelfogás szempontjait is.

Sorozatcím:
Osiris Könyvtár
Fordítók:
Zsidai Ágnes
Kiadó:
Osiris Kiadó
Kiadás éve:
1995
Kiadás helye:
Budapest
Nyomda:
Széchenyi Nyomda
ISBN:
9633790573
Kötés típusa:
ragasztott papír
Terjedelem:
430 oldal
Nyelv:
magyar
Méret:
Szélesség: 12.50cm, Magasság: 20.00cm
Súly:
0.30kg
Kategória:

Horváth Barna

1896 - 1973
Horváth Barna (Budapest, 1896. augusztus 25. – New York, Amerikai Egyesült Államok, 1973. március 3.) magyar jogtudós, jogfilozófus, jogszociológus, az MTA levelező tagja (1945), az újkantiánus jogbölcselet (jogpozitivizmus) képviselője.

Horváth Barna  további könyvei

Az Ön ajánlója

Még nincs vélemény a könyvről, legyen Ön az első aki véleményt ír róla...