Úgy tűnik, hogy a JavaScript le van tiltva, vagy nem támogatja a böngésző. Sajnáljuk, de az oldal néhány funkciójának működéséhez, többek között a rendeléshez engedélyeznie kell a JavaScript futtatását böngészőjében. Köszönjük!

Jonathan Swift éjszakái (Ungvári Tamásnak dedikált példány) Versek négy arckép alá

Jonathan Swift éjszakái (Ungvári Tamásnak dedikált példány) - Gergely Ágnes - Régikönyvek
Jonathan Swift éjszakái (Ungvári Tamásnak dedikált példány) - Régikönyvek Jonathan Swift éjszakái (Ungvári Tamásnak dedikált példány) - Régikönyvek Jonathan Swift éjszakái (Ungvári Tamásnak dedikált példány) - Régikönyvek Jonathan Swift éjszakái (Ungvári Tamásnak dedikált példány) - Régikönyvek
(0 vélemény)

Gergely Ágnes. Jonathan Swift éjszakái. Versek négy arckép alá. Budapest, 2010. Argumentum Kiadó (ny.) 60 p. Ungvári Tamásnak dedikált példány. "Ungvári Tamásnak régi szeretettel. Gergely Ágnes. 2011. május." "Nem él, aki a múltra vak – vonatkozik ez személyes sorsra, történelemre egyaránt. Miután 2006-ban összegyűjtött verseinek szigorúan komponált életmű-mérlege megjelent, új verseiben ismét nehéz feladatot vállalt a költő. Összerakható-e még az emlékek, a megélt örömök, fájdalmak, a rövid boldogság és a hosszas szorongás cserepeiből a múlt? A letelt idő emlékeiből négy ciklusban négy férfi arcképe rajzolódik ki a valóságos és a metafizikus létezés síkján. Mind a négy ciklus egy régi verssel kezdődik, mintegy a főszereplő bemutatásaként; mindegyik egy egészen új verssel zárul: négy gongütés. S persze a kötet gondolatisága túlmutat az emlékezés benső szándékán. Meghatározó motívuma a verseknek a búcsú, az elmúlás, a fájdalom vagy „csupán” a szépség, a fiatalság végessége. Mert az emberélet az örökkévalóságnak csak egy pillanat: Egy pillanatig éltem, / akár a fáklyafény. S az átélt élet és a munka értelme, jövője vagy jövőtlensége. Számvetés ez a kötet is – méltóság, fegyelem, tisztaság árad Gergely Ágnes lírájából: a szó, mint a szeg, erősen leverve, / és megy a vers az ítélet felé." Kemény papírkötés.

Kiadó:
Argumentum Kiadó
Kiadás éve:
2010
Kiadás helye:
Budapest
Nyomda:
Argumentum Kiadó Nyomdaüzeme
ISBN:
9789634465904
Kötés típusa:
kemény papírkötés
Terjedelem:
60
Nyelv:
magyar
Méret:
Szélesség: 12.00cm, Magasság: 20.00cm
Kategória:

Gergely Ágnes

Gergely Ágnes  további könyvei

50%
Hűségpont:
 
Kiadás éve: 1986
Antikvár könyv
1 000 Ft 500 Ft
akár 60%
Hűségpont:
 
akár 40%
Hűségpont:
 

Az Ön ajánlója

Még nincs vélemény a könyvről, legyen Ön az első aki véleményt ír róla...