Úgy tűnik, hogy a JavaScript le van tiltva, vagy nem támogatja a böngésző. Sajnáljuk, de az oldal néhány funkciójának működéséhez, többek között a rendeléshez engedélyeznie kell a JavaScript futtatását böngészőjében. Köszönjük!

Kárpáthy Zoltán

Kárpáthy Zoltán - Jókai Mór - Régikönyvek
(2 vélemény)

A regény Kárpáthy Zoltán növekedésének, magára találásának végigkövetése során fejlődéslélektani rajzot ad. A regényben a cselekmény fő váza Kárpáthy Abellino pere unokaöccse vagyonáért - s ezen belül, különféle alkalmak során Zoltán lelki nagyságának bemutatása. A regény két szempontból érdekes: az egyik a mellékalakok korhű, realisztikus és nagyon színes ábrázolása, a másik pedig néhány, a történelmi időszakra jellemző esemény megörökítése, például a követválasztás és főleg a pesti árvíz. Wesselényi romantikus lelkesedéssel rajzolt alakját és a nagy árvíz tragikus napjait a könyv minden olvasója előtt felejthetetlenné teszi.

Kiadó:
Magyar Helikon
Kiadás éve:
1967
Nyomda:
Athenaeum
Kötés típusa:
egészvászon kiadói borítóban
Terjedelem:
509
Nyelv:
magyar
Méret:
Szélesség: 13.00cm, Magasság: 19.00cm
Kategória:

Jókai Mór

1825 - 1904
Ásvai Jókai Móric (Komárom, 1825. február 18. – Budapest, Erzsébetváros, 1904. május 5.) regényíró, a „nagy magyar mesemondó”, országgyűlési képviselő, főrendiházi tag, a Magyar Tudományos Akadémia igazgató-tanácsának tagja, a Szent István-rend lovagja, a Kisfaludy Társaság tagja, a Petőfi Társaság elnöke, a Dugonics Társaság tiszteletbeli tagja.

Jókai Mór  további könyvei

Az Ön ajánlója

Vélemények a könyvről

  • (1967Magyar Helikon) 2020.07.21. 21:27

    Szeretet és plátói szerelem világa, a pletyka átka. A romantika nagymesterének újabb remeke. Hasonló az értelem és érzelem világához. Mindez a 19. század világában. A hangulata magával ragadó, olvasd el bátran, ajánlom.

  • (1966Szépirodalmi Könyvkiadó) 2019.03.08. 15:20

    Méltó folytatása A magyar nábobnak.