Úgy tűnik, hogy a JavaScript le van tiltva, vagy nem támogatja a böngésző. Sajnáljuk, de az oldal néhány funkciójának működéséhez, többek között a rendeléshez engedélyeznie kell a JavaScript futtatását böngészőjében. Köszönjük!

Ketten a halál ellen

Ketten a halál ellen - Cusack Dymphna - Régikönyvek
(1 vélemény)

A történet arról a hősies, csodálatos harcról szól, amelyet a két fiatal a gyilkos kór ellen vív. Válságos fordulatokban, megható lírai jelenetekben, szívszorongató mozzanatokban gazdag küzdelmük alkalmul szolgál a finom tollú írónőnek, hogy bemutassa lelki átalakulásukat. A törékeny kis Jant a szenvedés megacélozza, és a megpróbáltatások során gyengéd, figyelmes, minden áldozatot vállaló párjára talál az egykori "vagány" katonában, Bartban. A festői ausztráliai tengerparton, a regényes hegyekben, a nagyváros forgatagában induló, majd a szanatóriumok különös világában bonyolódó cselekmény egyre inkább átszellemül: a viharos szenvedély, a fellángolások és csalódások nyomán támadt megtisztult szerelem olyan mély, igazi lelki köteléket teremt közöttük, amelyet többé nem téphet el soha semmi.

Fordítók:
Vásárhelyi Miklós
Borító tervezők:
Cseh Gusztáv
Kiadó:
Kriterion Könyvkiadó
Kiadás éve:
1970
Kiadás helye:
Bukarest
Nyomda:
Interprinderea Poligrafica Cluj
Kötés típusa:
félvászon
Terjedelem:
366 oldal
Nyelv:
magyar
Méret:
Szélesség: 13.00cm, Magasság: 20.00cm
Súly:
0.40kg
Kategória:

Cusack Dymphna

Cusack Dymphna  további könyvei

20%
Hűségpont:
 
Kiadás éve: 1975
Antikvár könyv
1 100 Ft 880 Ft

Az Ön ajánlója

Vélemények a könyvről

  • (1968Irodalmi Könyvkiadó) 2022. 01. 09. 17:52

    Nyomasztó, megrendítő könyv. Az ’50-es években íródott, szerény véleményem szerint realista regény. A II. Világháború rányomja bélyegét az emberi lelkekre, – szabadulni ettől lehetetlen – s a szerelmet szétszakítja az abban a korban még halálosnak számító betegség.
    A kor egészségi ellátásának, gyógyításának részletes ábrázolása láttatja az azóta eltelt idő fejlődését, változását is. Jannal éreztem betegágya mellett, s nagyon elítéltem Bart kitartás nélküli, idő előtti dezertálását, hűsége feladását…Van mondanivalója a mának is! Ajánlom!