Úgy tűnik, hogy a JavaScript le van tiltva, vagy nem támogatja a böngésző. Sajnáljuk, de az oldal néhány funkciójának működéséhez, többek között a rendeléshez engedélyeznie kell a JavaScript futtatását böngészőjében. Köszönjük!

Kettő meg kettő az négy

Kettő meg kettő az négy - Várnai György, Macskássy Gyula - Régikönyvek
(1 vélemény)

Ha valami csoda folytán egy ősgyerek bukkanna elő, és megismerkedne egy mai gyerekkel, először nehezen értenék meg egymást. Az ősgyerek kettőig is alig tudott számolni, a mai gyerek életéhez pedig úgy hozzátartoznak a számok, mint a levegő meg a víz. Hogyan alakultak ki a számok? Két jóbarát néhány perc alatt végigvezeti az olvasót azon a néhány tízezer éven - amíg az ember megtanult számolni. Macskássy Gyula és Várnai György színes, érdekes, humoros könyve a számok, a számrendszerek kialakulását meséli el az éppen iskolába induló gyereknek, képekkel és vidám szöveggel tudatosítja azt, ami ma természetes, hogy a gyermek első tudnivalója a 2 + 2 = 4, és a világűr meghódítása is ezen az egyszerű tudnivalón alapszik.

Kiadó:
Móra Könyvkiadó
Kiadás éve:
1977
Kiadás helye:
Budapest
Nyomda:
Athenaeum Nyomda
ISBN:
963110821X
Kötés típusa:
kemény papírkötés
Nyelv:
magyar
Méret:
Szélesség: 20.50cm, Magasság: 23.00cm
Súly:
0.27kg
Kategória:

Várnai György

1921 - 1991
Várnai György (Budapest, 1921. november 26. – Budapest, 1991. november 12.) grafikusművész, rajzfilmtervező-rendező.

Várnai György  további könyvei

Az Ön ajánlója

Vélemények a könyvről

  • 2015. 10. 10. 16:46

    Ha valami csoda folytán egy ősgyerek bukkanna elő, és megismerkedne egy mai gyerekkel, először nehezen értenék meg egymást. Az ősgyerek kettőig is alig tudott számolni, a mai gyerek életéhez pedig úgy hozzátartoznak a számok, mint a levegő meg a víz. Hogyan alakultak ki a számok? Két jóbarát néhány perc alatt végigvezeti az olvasót azon a néhány tízezer éven – amíg az ember megtanult számolni.
    Macskássy Gyula és Várnai György színes, érdekes, humoros könyve a számok, a számrendszerek kialakulását meséli el az éppen iskolába induló gyereknek, képekkel és vidám szöveggel tudatosítja azt, ami ma természetes, hogy a gyermek első tudnivalója a 2 + 2 = 4, és a világűr meghódítása is ezen az egyszerű tudnivalón alapszik.
    Nagyon régen voltam már gyerek, de a mai napig emlékszem szinte az egész könyvre.