Úgy tűnik, hogy a JavaScript le van tiltva, vagy nem támogatja a böngésző. Sajnáljuk, de az oldal néhány funkciójának működéséhez, többek között a rendeléshez engedélyeznie kell a JavaScript futtatását böngészőjében. Köszönjük!

Kexholmi Mária

Kexholmi Mária - Rákosi Viktor - Régikönyvek
Kexholmi Mária - Régikönyvek Kexholmi Mária - Régikönyvek
(0 vélemény)

Ezernyolcszázkilencvenöt junius havában Európa szeme Kiel észak német kikötővárosra volt szegezve. Nem én mondom, hanem a "Seemann" cimü odavaló lapban olvastam, mely ezzel a kopott frázissal kezdte ünnepi vezércikkét. Azt azonban elismerem, hogy igaza van, épp ugy, mint a "nyírvidék" cimü lapnak, a mely a tisza-eszlári pör alkalmával Nyiregyházára szegeztette Európa sokat emlegetett szemét. A "Seemann" igazat mondott, mert akkor Kielben volt a német császár, a felesége, egész udvara, gyermekei, a német fejedelmek, az európai udvarok képviselői, fő- és nagyhercegek, végül pedig a világ minden államának haditengerészete, egytől tizig terjedő hadihajó alakjában. Volt ott Kinának, Japánnak egy-egy hadihajója, sőt Románia is küldött egy kis kócos propellert, melyet békés időben nyugodtan lehetne nálunk a margitszigeti közlekedésre használni. Végül pedig képviselve voltak a földgömb legtekintélyesebb lapjai, kezdve a "Tokio-Nisi-Nisi-Simbum"-től, mely Japánnak legtekintélyesebb lapja, egészen a "La Plata" cimü dél-amerikai lapig. Magyarországot, mely nem tartozik az elsőrendü tengeri hatalmak közé, én magam képviseltem. De én erősen lenéztem svájci kollégáimat, a kik tengerészet dolgában határozottan mögöttünk állanak. A szegény svájciaknak aztán már nem volt kit lenézniök. Mindez a nagy parádé pedig azért történt, mert a németek az Északi- és a Keleti-tengert csatornával kötötték össze, s ennek a megnyitására csőditették össze a világegyetemet

Kiadó:
Lampel R. Könyvkereskedése (Wodianer F. és Fiai) Rt.
Kiadás éve:
1908
Kiadás helye:
Budapest
Nyomda:
Franklin Nyomda
Kötés típusa:
egészvászon
Nyelv:
magyar
Méret:
Szélesség: 16.50cm, Magasság: 23.00cm
Súly:
0.40kg
Kategória:

Rákosi Viktor

1860 - 1923
Rákosi Viktor, született Kremsner, írói nevén Sipulusz (Ukk, 1860. szeptember 20. – Budapest, 1923. szeptember 15.) író, újságíró, humorista, országgyűlési képviselő, sportvezető. Rákosi Szidi és Rákosi Jenő testvére.

Rákosi Viktor  további könyvei

50%
Hűségpont:
 
30%
Hűségpont:
 
Antikvár könyv
2 900 Ft 2 030 Ft
40%
Hűségpont:
 
Antikvár könyv
3 000 Ft 1 800 Ft
30%
Hűségpont:
 
Antikvár könyv
3 000 Ft 2 100 Ft

Az Ön ajánlója

Még nincs vélemény a könyvről, legyen Ön az első aki véleményt ír róla...