Úgy tűnik, hogy a JavaScript le van tiltva, vagy nem támogatja a böngésző. Sajnáljuk, de az oldal néhány funkciójának működéséhez, többek között a rendeléshez engedélyeznie kell a JavaScript futtatását böngészőjében. Köszönjük!

Ki vigasztalja meg a gyerekeket? Válás és gyász a családban

Ki vigasztalja meg a gyerekeket? - Singer Magdolna - Régikönyvek
Ki vigasztalja meg a gyerekeket? - Régikönyvek Ki vigasztalja meg a gyerekeket? - Régikönyvek Ki vigasztalja meg a gyerekeket? - Régikönyvek
(0 vélemény)

"Visszatartom a dühömet. Ha kiengedném, akkor megtelne vele az egész szoba." "Azt képzeltem, hogy akit szeretek, annak baja esik, mert én rossz vagyok." "Nem volt egyélő lélek, aki megértett volna, és ez végtelenül magányossá tett. Megtanultam a leckét, hogy tapintatból erről nem beszélünk." Vajon mitélnek át a gyerekek, amikor szüleik válnak, vagy amikor elvesztik egy közeli családtagjukat? Mire van szükségük ezekben a nehéz időkben? És ki vigasztalja meg őket, ha a szülők saját fájdalmukban, dühükben nem tudnak feléjük fordulni? Súlyos veszteség idején a gyerekek legtöbbször nem tudják megfogalmazni, min mennek keresztül. Modern világunkban ráadásul a gyász tabu: a felnőttek sokszor saját érzéseikkel sincsenek tisztában, nemhogy a gyerekekével. Így a hiány meggyászolásában - ha egyáltalán megtörténik - a kicsik általában magukra maradnak, és ez a magány és elhagyatottság felnőttéletükre is kihat. Singer Magdolna gyászterapeuta bevezet minket egy rejtett világba: gyerekek és felnőttek mesélnek fiatalon átélt veszteségeikről, és arról, miként tudtak megküzdeni fájdalmas érzéseikkel. Harminc különálló történet segít megérteni, mit éreznek és észlelnek a gyermekek válás és halotti gyász idején, a megható önvallomásokból pedig az is felsejlik, hogyan vigasztalhatjuk, támogathatjuk őket életük e nehéz szakaszában. "A felelősség és a szeretet ébresztő csengője ez a könyv. Értsük meg a gyermek veszteségeit és tanuljuk meg gyámolítani, érteni, átérezni és megfelelően viszonyulni a sebzett lélekhez! Ne feledjük, ez lesz a gyermek mintája, ahogyan majd ezt teszi ő is saját gyermekével!" dr. Bagdy Emőke, a pszichológia professzora Singer Magdolnaíró, újságíró, gyásztanácsadó, mentálhigiénés szakember, a Napfogyatkozás Egyesület elnöke, a gyász hazai szakértője. Eddig megjelent 15 könyve az emberi sors elkerülhetetlen veszteségeit járja körül. Az írás mellett gyászcsoportvezetőket képez ki, válást feldolgozó csoportokat vezet, valamint egyénileg segíti a veszteséget elszenvedett személyeket. Mestere, Polcz Alaine szellemi útját igyekszik követni.

Illusztrátorok:
Szulyovszky Sarolta
Borító tervezők:
Szabó Balázs
Kiadó:
HVG KIADÓ
Kiadás éve:
2015
Kiadás helye:
Budapest
Nyomda:
Alföldi Nyomda Zrt.
ISBN:
9789633042939
Kötés típusa:
fűzött kemény papír kiadói borítóban
Terjedelem:
239
Nyelv:
magyar
Méret:
Szélesség: 14.00cm, Magasság: 21.00cm
Kategória:
Előszó 9
A szerző előszava 13

KI VIGASZTALJA MEG A GYEREKEKET VÁLÁSKOR? 17

Törés a testvérek között 28
Senki ne közelítsen az anyukámhoz! 38
Könyörgöm, csak ezt ne! 42
Nem normálisak, amióta elváltak 50
Én vagyok az igazi fia! 60
Egy sokat megélt mozaikcsalád 66
Bizalomtól megfosztva 83
Csak az a másik család ne lenne! 95


KI VIGASZTALJA MEG A GYEREKEKET
HALÁLESETKOR? 99

Az anyukám ereje bennem 115
Lelkünk titkai 123
Most már büszke lenne rám az apám! 126
Angyal lettél, drágám 132
Képmutatás nélkül 140
Az erőállatom az iránytűm 147
Kishúgom a khakiszínű dobozban 154
Megígérte, hogy felnevel 158
Ne akarjon senki az anyám helyébe lépni! 173
Egy üres bölcső és két kép 177
Befagyasztva 182
Vártam a kishúgomat, mint a Messiást 190
Magamnak szeretnék megbocsátani 198
Több életre elegendő leckék 202
Álmodtam, vagy igaz volt talán? 217
Magamban megtalálni a szeretetet 221

Utószó 229
Jegyzetek 233
Ajánlott irodalom 235

Singer Magdolna

Singer Magdolna  további könyvei

Az Ön ajánlója

Még nincs vélemény a könyvről, legyen Ön az első aki véleményt ír róla...