Úgy tűnik, hogy a JavaScript le van tiltva, vagy nem támogatja a böngésző. Sajnáljuk, de az oldal néhány funkciójának működéséhez, többek között a rendeléshez engedélyeznie kell a JavaScript futtatását böngészőjében. Köszönjük!

Kínai filozófia: Ókor - Második kötet

Kínai filozófia: Ókor - Második kötet - Tőkei Ferenc - Régikönyvek
(0 vélemény)

A Filozófiai Írók Tárában eddig még nem jelent meg keleti filozófiai mű. Ennek a hiánynak pótlásaképpen most három egymás után következő kötet az ókori kínai filozófia legjelentősebb műveit mutatja be. Konficiusz, Laoci és más világhírű kínai filozófusokról sokat hallott már a magyar olvasó, de mind a mai napig nem állt rendelkezésére megbízható, tudományos értékű fordítás, s így - egymással sokszor homlokegyenest ellenkező - német, angol és más interpretációkhoz volt kénytelen folyamodni. E három kötet az ókori kínai filozófia minden jelentős szövegének filológiailag pontos és egységesen értelmezett fordítását foglalja magába. Az 1962-ben megjelent első kötet teljes egészében tartalmazza első kötet teljes egészében tartalmazza Konfuciusz beszélgetéseit (Lun-jü), tanítványainak két művét (Ta hio, Csung-jung), bő szemelvényeket ad Mo Ti és Meng-ci műveiből, s bemutatja az "epikureus" Jang Csu filozófiáját. A jelen második kötet a híres taoista filozófusok műveit, a nagyon érdekes ókori kínai logikai iskola fennmaradt kánonjait és az ún. legista filozófia fő műveit mutatja be. A harmadik kötetben a kínai ókor második felének, a Handinasztia korának filozófiájával, többek között a nagy kínai materialista, Vang Cs'ung műveivel ismerkedhet meg a magyar olvasó. A fordító mindenütt megadja a kínai terminus technicus-ok magyar átírását filológusok és filozófusok számára, a szélesebb olvasóközöngség, érdekében pedig azon fáradozott, hogy a fordítás ugyanakkor olvasmányos, színes is legyen.

Sorozatcím:
Filozófiai írók tára
Fordítók:
Tőkei Ferenc
Kiadó:
Akadémiai Kiadó
Kiadás éve:
1964
Kiadás helye:
Budapest
Nyomda:
Akadémiai Nyomda
Kötés típusa:
egészvászon kiadói borítóban
Terjedelem:
423
Nyelv:
magyar
Méret:
Szélesség: 15.00cm, Magasság: 20.50cm
Kategória:

Tőkei Ferenc

1930 - 2000
Tőkei Ferenc (Budapest, 1930. október 3. – Budapest, 2000. augusztus 13.) sinológus, irodalom- és filozófiatörténész, műfordító. A Magyar Tudományos Akadémia tagja. (Kínai neve: pinjin hangsúlyjelekkel: Dù Kèyì, magyar népszerű átírás: Tu Ko-ji, hagyományos kínai: 杜克義; egyszerűsített kínai: 杜克义.)

Tőkei Ferenc  további könyvei

50%
Hűségpont:
 
Antikvár könyv
1 500 Ft 750 Ft
50%
Hűségpont:
 
Antikvár könyv
1 500 Ft 750 Ft
30%
Hűségpont:
 
Kiadás éve: 1992
Antikvár könyv
1 800 Ft 1 260 Ft

Az Ön ajánlója

Még nincs vélemény a könyvről, legyen Ön az első aki véleményt ír róla...